ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Αυτή είναι η πιο συνηθισμένη δικαιολογία από άνδρες που δεν χρησιμοποιούν προφυλακτικό

25 Απριλίου 2023, 18:00

images

Έρευνες δείχνουν ότι αρκετοί άντρες αποφεύγουν τη χρήση του προφυλακτικού με τη δικαιολογία ότι τους ενοχλεί επειδή είναι στενό! 

Ωστόσο, ερευνητές έκαναν εκτενείς μελέτες για να διαπιστώσουν αν το μέγεθος ενός μέσου φυσιολογικού  πέους επιτρέπει την άνετη χρήση ενός μέσου συνηθισμένου προφυλακτικού. Το πείραμα δεν έγινε σε άνδρες αλλά τα προφυλακτικά δοκιμάστηκαν σε έναν αεροσυμπιεστή. Όπως διαπίστωσαν μετά το πείραμα, τα προφυλακτικά μπορούν να επεκταθούν επιτυχώς πολύ περισσότερο από το μέσο μέγεθος του πέους που, σύμφωνα με μια παλιότερη μελέτη του Εθνικού Οργανισμού Υγείας της Βρετανίας σε συνεργασία με το King’s College του Λονδίνου, είναι περίπου 12 εκατοστά. Η συγκεκριμένη έρευνα πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία μηχανικών SGS Engineering.

Πάντως, από τους 1000 άνδρες ηλικίας 18-24 ετών που ρωτήθηκαν, το 70% δήλωσε ότι ο λόγος της μη χρήσης προφυλακτικού σε κάθε σεξουαλική επαφή είναι η χρήση κάποιας άλλης μεθόδου αντισύλληψης, όπως τα αντισυλληπτικά χάπια (24%). Αλλά 1 στους 10 δήλωσε ότι δεν το χρησιμοποιεί διότι είναι στενό και ενοχλεί. 

Έτσι, αν και τα προφυλακτικά είναι έως και 98% αποτελεσματικά ενάντια σε μία ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη και προστατεύουν από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα,  το 15% των συμμετέχοντων δήλωσαν ότι δεν τα θεωρούν αξιόπιστα και ανησυχούν σε περίπτωση που σπάσουν. Όμως, μόλις το 3% από όλους αυτούς τους φόβους βασίζεται σε προσωπικές εμπειρίες τους.


Σχετικά Άρθρα