ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Αυτή είναι η ηλιακή ομάδα που κάνει το λιγότερο σεξ

18 Νοεμβρίου 2020, 18:00

images

Όλο και λιγότερο σεξ κάνουν οι νέοι ενήλικες σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στην Washington Post από ερευνητές του Πανεπιστημίου του Σικάγο.

Σύμφωνα με τα δεδομένα που αναλύονται στη μελέτη το 18% των γυναικών 18 -30 ετών δήλωσε ότι δεν έκανε σεξ τον προηγούμενο χρόνο, ενώ στους άνδρες αντίστοιχης ηλικίας το ποσοστό φτάνει το 28%. Αν και οι άνδρες αυτής της ηλικίας παρουσιάζονται συχνά ως πιο σεξουαλικά ενεργοί ή πιο πρόθυμοι για ερωτική επαφή, τα δεδομένα της μελέτης δείχνουν άλλα πράγματα...

«Οι βασικές αιτίες είναι ότι οι νέοι δείχνουν μεγαλύτερη προτίμηση στα βιντεοπαιχνίδια και στις ερωτικές ταινίες», δήλωσε ο ψυχολόγος Leonard Sax και πρόσθεσε ότι «οι νεαροί άνδρες μου λένε ότι τα βιντεοπαιχνίδια και τα βίντεο ερωτικού περιεχομένου, είναι κατά πολύ καλύτερα σήμερα συγκριτικά με 20 χρόνια πριν».

Η μεγαλύτερη ανισότητα εντοπίζεται στη σύγκριση μεταξύ των ηλικιακών ομάδων καθώς μόνο το 7% των τριαντάρηδων δήλωσε ότι δεν έκανε σεξ το 2018, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τους 40ρηδες είναι επίσης χαμηλό και φτάνει το 9%. Περισσότερο σεξ από τους 20ρηδες φαίνεται ότι κάνουν ακόμα και όσοι είναι από 50 έως 59 ετών, καθώς μόνο το 13% δήλωσε ότι δεν «στάθηκαν τυχεροί» τη χρονιά που πέρασε.


Σχετικά Άρθρα