ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Αυτή είναι η βασική αιτία χωρισμού στα ζευγάρια

11 Φεβρουαρίου 2020, 18:05

images

Το CCF (Council of Contemporary Families-Συμβούλιο Σύγχρονων Οικογενειών) είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που διερευνά τη δυναμική σύγχρονων οικογενειών στις ΗΠΑ. Σε σχετική έρευνα που έκανε λοιπόν για τους λόγους που οδηγούν στο χωρισμό παντρεμένα και ζευγάρια που συζούν, εντόπισε μια "ανόητη" λεπτομέρεια να είναι παρούσα σε όλους τους χωρισμούς.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, σε όλα τα ζευγάρια που είχαν χωρίσει υπήρχε κακή ή άνιση κατανομή των οικιακών εργασιών και δη όλοι είχαν δηλώσει ότι μάλωναν για το ποιος ...θα πλύνει τα πιάτα!

Η έρευνα του CCF έλαβε χώρα σε δείγμα οικογενειών χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος ετεροφυλόφιλων ζευγαριών που δεν είχαν τη δυνατότητα να πάρουν οικιακή βοηθό. Στην συντριπτική πλειοψηφία των ζευγαριών αυτών, την υποχρέωση του πλυσίματος των πιάτων την είχε καθημερινά η γυναίκα -παρότι ήταν συνήθως εργαζόμενη όσο και ο άνδρας -. Το γεγονός αυτό με την πάροδο των ετών και την έλευση παιδιών, "βάραινε" τόσο πολύ ψυχολογικά τις γυναίκες που ξεσπούσαν καυγάδες στο σπίτι με αυτήν την αφορμή, αλλά βαθύτερη αιτία -βέβαια- την κακή επικοινωνία μεταξύ των συντρόφων.

Και κάπως έτσι, ένα ανόητο πραγματικά, εντελώς διαδικαστικό και ουδέτερο πράγμα, αποδείχτηκε ότι συντελούσε στην κατάρρευση της οικογενειακής συνοχής αλλά και του ερωτισμού ανάμεσα στα ζευγάρια. Με την πάροδο των ετών προστίθενταν κι άλλα πολλά παρόμοια (ποιος θα πάει τα παιδιά σχολείο, ποιος θα βάλει πλυντήριο) με αποτέλεσμα το ζευγάρι να μην περνά ούτε μία ημέρα την εβδομάδα χωρίς ένταση και καυγάδες για πράγματα που θα μπορούσαν απλά να τα έλυναν με πρόγραμμα και αλτρουισμό ο ένας προς τον άλλον.

Αντίθετα, όπως έδειξε η έρευνα, όσα ζευγάρια είχαν την τάση να βοηθάει ο ένας τον άλλον στις υποχρεώσεις, το νοικοκυριό, τις μετακινήσεις των παιδιών, στις αγορές από σούπερ μάρκετ και άλλα παρόμοια, ακόμα κι όταν αντιμετώπιζαν άλλα προβλήματα -ενίοτε σοβαρότερα- είχαν περισσότερη υπομονή και έρωτα στο γάμο τους με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι πιθανότητες να τον σώσουν!


Σχετικά Άρθρα