ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Αυτές είναι πιο συχνές απορίες για το σεξ

13 Ιουλίου 2020, 18:00

images

Ο πιθανός πόνος, η ντροπή, ο ψυχολογικός παράγοντας και άλλα επιμέρους θέματα αποτελούν τις πιο συχνές απορίες μικρών και μεγάλων για το σεξ. Και οι ειδικοί έχουν δώσει με πολλές ευκαιρίες ξεκάθαρες απαντήσεις...

Μπορεί να προκαλεί πόνο το σεξ;

Ο Δρ Nick Raine Fenning, χειρουργός γυναικολόγος, εξηγεί μιλώντας για το θέμα: “Ο πόνος ή η δυσφορία μέχρι ενός σημείου μπορεί να είναι φυσιολογικός και σχετίζεται είτε με τη στάση, είτε με την ελλιπή λίπανση είτε με τη δυσαναλογία μεγέθους μεταξύ των συντρόφων. Όμως ο πόνος στο βάθος της λεκάνης είναι πολύ πιθανό να προκαλείται από γυναικολογικό πρόβλημα, όπως είναι η ενδομητρίωση. Κι όταν ο πόνος κατά τη διάρκεια της επαφής κρατάει για πάνω από 6 μήνες θα πρέπει να επισκεφτεί η γυναίκα το γυναικολόγο της.

Περνάει ο πονοκέφαλος και η ημικρανία με το σεξ;

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2013 στο πανεπιστήμιο του Münster της Γερμανίας έδειξε ότι το 70% όσων είχαν ημικρανία ανακουφίστηκαν από αυτή μετά τον οργασμό, ενώ το 91% απαλλάχτηκαν από τον πονοκέφαλο. Η σύνδεση δεν είναι δύσκολο να εντοπιστεί, αφού ο οργασμός προκαλεί την απελευθέρωση ενδορφινών που είναι φυσικά παυσίπονα.

Αδυνατίζουμε με το σεξ;

Επιστήμονες από τον Καναδά τοποθέτησαν αισθητήρες σε σεξουαλικώς ενεργά ζευγάρια και ανακάλυψαν ότι "έκαιγαν" κατά μέσον όρο 100 θερμίδες ανά 30 λεπτά. Εάν το σύνηθες σεξ διαρκεί πολύ λιγότερο από μισή ώρα τότε δεν χάνουμε παρά ελάχιστες θερμίδες. Άρα το σεξ δεν συνδέεται με το αδυνάτισμα.

Μας κάνει πιο χαρούμενους το σεξ; 

Υπάρχουν περιοχές του εγκεφάλου που ενεργοποιούνται κατά τη διάρκεια του σεξ και που κάνουν παρόμοια εργασία με εκείνες που αυξάνονται σε δραστηριότητα κατά τη διάρκεια άλλων ευχάριστων διαδικασιών, όπως η κατανάλωση σοκολάτας. Το θέμα είναι ορμονικό, και συγκεκριμένα σχετίζεται με την ντοπαμίνη και την ωκυτοκίνη, που χαρακτηρίζονται ως “χαρούμενες ορμόνες”. Άρα η απάντηση είναι ότι το σεξ μας κάνει πιο χαρούμενους.

Έχει σχέση το σεξ στην γυναίκα με την έμμηνο ρύση;

Το σεξ χωρίς οργασμό δεν έχει σχεδόν κανένα ορμονικό ή λειτουργικό όφελος. Ένας δυνατός οργασμός όμως που προκαλεί ροή του αίματος και χαλάρωση των μυών, μπορεί να επισπεύσει την έλευση της περιόδου ή να την προκαλέσει όταν έχει αργήσει.


Σχετικά Άρθρα