ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Αυτές είναι οι δύο βασικές αιτίες για έλλειψη καλού σεξ

27 Δεκεμβρίου 2023, 18:00

images

Στις μακροχρόνιες σχέσεις οι περισσότεροι συμφωνούν ότι αργά ή γρήγορα χάνεται η διάθεση για σεξ. Ως ένα βαθμό αυτό είναι φυσιολογικό λόγω των ετών που περνούν και των δυνατοτήτων του ανθρώπινου οργανισμού. Όταν όμως γίνεται υπερβολικά απότομα και ουσιαστικά αφαιρείται εντελώς από τη σχέση, τότε πρέπει να ψάξουμε αλλού τις αιτίες...

Η πρώτη βασική αιτία είναι το χρόνιο άγχος ή στρες.

Ο σύγχρονος άνθρωπος ζει μία καθημερινότητα γεμάτη άγχος, κίνηση, ανατροπές και κούραση. Όταν ξαπλώνει στο κρεβάτι του το βράδυ, το τελευταίο που μπορεί να κάνει είναι σε. Όχι τόσο εξαιτίας της σωματικής κόπωσης αλλά κυρίως εξαιτίας της ψυχολογικής!

Η δεύτερη βασική αιτία είναι η έλλειψη ουσιαστικής επικοινωνίας.

Ακόμα και με το στρες και τα άγχη της ημέρας, ένα ζευγάρι που επικοινωνεί ουσιαστικά, που συζητάει για όλα του τα προβλήματα με κατανόηση και τρυφερότητα, που νοιάζεται ο ένας για τα προβλήματα και τους προβληματισμούς του άλλου, θα βρει τρόπο να έρθει κοντά και να χαλαρώσει ο ένας στην αγκαλιά του άλλου.

Οι λύσεις είναι λοιπόν απλές:

Ασκήσεις και πρακτικές χαλάρωσης στο τέλος της ημέρας ώστε να διώξουμε το άγχος της ημέρας και να μπούμε σε διάθεση ερωτική. Και συζήτηση, μοίρασμα, νιάξιμο για το σύντροφό μας ώστε να διατηρηθεί η ουσιαστική, ανθρώπινη επικοινωνία μεταξύ μας τιμώντας τον τίτλο των "συντρόφων".

Έτσι, το σεξ δεν θα βγει τελεσίδικα ποτέ από τη ζωή μας, ακόμα κι αν περνάμε φάσεις με περισσότερο ή λιγότερο. Πάντα θα βρίσκουμε λόγο για να νιώσουμε τη ζεστασιά του σώματος του συντρόφου μας και από αυτό να αντλήσουμε ηρεμία και ευχαρίστηση.

Σχετικά Άρθρα