ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Αυτές είναι οι βασικές απορίες που απασχολούν τους νέους άνδρες

26 Οκτωβρίου 2021, 18:00

images

Κανείς δεν είπε ότι είναι εύκολο να είσαι νέος και να εξερευνάς το σώμα και τις λειτουργίες του. Αντιθέτως, είναι πολύ δύσκολο αν ντρέπεσαι να πεις τις απορίες σου σε μεγαλύτερους και πιο ειδικούς...

Το μέγεθος του πέους, η όψη του σπερματικού υγρού, και άλλα παρόμοια είναι αυτά που οι νεότεροι άνδρες ντρέπονται να ρωτήσουν ακόμα και ένα γιατρό, ενώ πολλές φορές τα αφήνουν να μετατρέπονται από απλές  απορίες, σε ...προβλήματα που χρονίζουν. 

«Αυτό παρατηρείται συνήθως σε άνδρες νεαρής ηλικίας. Ντρέπονται να μιλήσουν για πράγματα, που τους προκαλούν άγχος και αμηχανία», εξηγεί ο χειρουργός ουρολόγος – ανδρολόγος Κωνσταντίνος Α. Ρόκκας και συνεχίζει: «Όμως πολύ συχνά αυτά, για τα οποία ένας άνδρας ανησυχεί, μπορεί να είναι κάτι φυσιολογικό, που αντιμετωπίζεται εύκολα και άμεσα. Γύρω από τα ανδρικά γεννητικά όργανα και τη σεξουαλική λειτουργία υπάρχει ζωηρή παραφιλολογία και μύθοι και καλό είναι αυτά να ξεδιαλύνονται από έγκυρα χείλη εγκαίρως».

Τα βασικά ερωτήματα των νέων ανδρών αφορούν αν μπορεί το μόριό τους να τραυματιστεί σοβαρά με κάποια απότομη κίνηση, αν ο πόνος στο όσχεο σημαίνει κάποια ασθένεια, αν είναι φυσιολογικό να μην έχουν συνεχώς ή όπως άλλοι άνδρες ορμές, τι χρώμα και υφή έχει το φυσιολογικό σπερματικό υγρό και θέματα που αφορούν γενικά την όψη του γεννητικού τους οργάνου...

Απαντά σε γενικές γραμμές ο κ. Ρόκκας: 

«Καταρχάς το πέος δεν περιέχει κάποιο οστό για να είναι δυνατόν να σπάσει, αλλά ένα πέος σε στύση μπορεί να υποστεί κάταγμα στους κυλινδρικούς άξονες, που διοχετεύουν το αίμα στην περιοχή κατά τη στύση. Αν συμβεί αυτό, είναι πολύ σημαντικό να αναζητήσετε αμέσως ιατρική βοήθεια, μήπως και προλάβετε κάποια μόνιμη παραμόρφωση ή σεξουαλική δυσλειτουργία. Αν τώρα πονάει το όσχεο (η περιοχή γύρω από τους όρχεις) συνήθως δεν πρόκειται για κάτι σοβαρό, αλλά δεν αποκλείεται να κρύβεται ακόμα και καρκίνος των όρχεων. Η επίσκεψη στον ειδικό ιατρό θα δώσει τις απαντήσεις. Όσο για τις ορμές, συνήθως η μειωμένη λίμπιντο παρατηρείται σε ώριμους ηλικιακά άνδρες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η νεότητα είναι άμεσα συνυφασμένη με ακόρεστη διάθεση για σεξ... Το άγχος, οι οικονομικές δυσκολίες, τα προβλήματα στη σχέση, αλλά και η κούραση ή ένα σοβαρό συμβάν στην εργασία βάζουν φρένο στις σεξουαλικές ορέξεις. Βέβαια, επειδή κάθε περίπτωση είναι διαφορετική, μόνο ο ιατρός μπορεί να σας πει πώς μπορείτε να το διαχειριστείτε. Πάντως υπάρχουν τρόποι κι έχουν καλά αποτελέσματα. Το δε σπερματικό υγρό που είναι υγιές, έχει θολό λευκό ή γκρι χρώμα και υφή σαν ζελέ. Οι αναπαραγωγικές δυνατότητες, που έχει το σπέρμα διαπιστώνονται με συγκεκριμένες ιατρικές εξετάσεις, όπως είναι το σπερμοδιάγραμμα και όχι από την όψη του.

Τέλος, σε ό,τι αφορά ένα πολύ συνηθισμένο ερώτημα, που απασχολεί πολλούς άνδρες όλων των ηλικιών, να ξέρετε ότι κάθε άνθρωπος μεγαλώνει με άλλο ρυθμό και κανείς δεν μοιάζει με τους άλλους. Ωστόσο τα περισσότερα έχουν μήκος περίπου 9 εκατοστά, όταν δεν είναι σε στύση. Το μέσο μέγεθος του πέους σε στύση κυμαίνεται από περίπου 13 εκατοστά έως 18 εκατοστά», υπογραμμίζει ο ιατρός.


Σχετικά Άρθρα