ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Αυτά που αργούν να καταλάβουν οι νέοι για τις ερωτικές σχέσεις

08 Ιουνίου 2022, 18:00

images

Σε όποια ηλικία κι αν ξεκινήσει κάποιος να κάνει ερωτικές σχέσεις, είτε είναι έφηβος, είτε νέος γύρω στα 18-20 έτη, επαναλαμβάνει τα μοτίβα "αποτυχίας" και "κακής επαφής με την πραγματικότητα" που βασάνισαν τους γονείς και τους παππούδες του... Κάποιες ιστορίες επαναλαμβάνονται όσα χρόνια κι αν περάσουν!

Παρανόηση 1

Νομίζει ότι όποιος τον/την φλέρταρε και συζήτησε μαζί του/της σε μια γιορτή ή ένα μπαρ, ότι τον/την θέλει κιόλας για σύντροφο. Κάτι τέτοιο φυσικά δεν ισχύει για πολλούς λόγους. Άλλοτε επειδή το άτομο αυτό είναι ήδη δεσμευμένο, άλλοτε επειδή ενδιαφέρεται σε φιλικό κι όχι ερωτικό επίπεδο, κι άλλοτε επειδή απλά εκείνο το βράδυ είχε διάθεση για φλερτ αλλά ...ως εκεί! Τίποτα παραπάνω δεν είχε στις προθέσεις του!

Παρανόηση 2

Πιστεύει ότι πρέπει να έχει οπωσδήποτε μια σχέση για να τον/την θεωρούν οι υπόλοιποι "φυσιολογικό/η" και πέφτει στην παγίδα να κάνει σχέσεις - ανάγκης με όποιο πρόσωπο βρεθεί στο δρόμο του. Μετά από χρόνια πολλές φορές γελάμε με τις επιλογές των 18 μας ετών αλλά δεν είναι όλα αστεία... Οι βιαστικές επιλογές ίσως να προκαλέσουν ψυχολογικά τραύματα και μελλοντικά βάσανα.

Παρανόηση 3

Έχει τη βεβαιότητα ή την προσδοκία ότι κάθε ενδιαφέρουσα γνωριμία που θα κάνει, θα οδηγήσει σε ένα μεγάλο έρωτα. Απογοητεύεται λοιπόν συνεχώς όταν τα 3-4 ραντεβού δεν οδηγήσουν σε κάποια δέσμευση αλλά στην...εξαφάνιση του άλλου προσώπου που αίφνης έχει "πολλές δουλειές και δεν προλαβαίνει να μιλήσει ούτε στο τηλέφωνο". 

Δυστυχώς οι σχέσεις είναι περίπλοκες και όλοι οι άνθρωποι δεν έχουν τις ίδιες ανάγκες, ούτε λένε πάντα αλήθεια για τα αισθήματά τους, ούτε πρέπει να τους εμπιστευόμαστε χωρίς πρώτα να τους γνωρίζουμε καλά!

Σχετικά Άρθρα