ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Αξίζει να παλέψω για τη σχέση μου;

11 Ιανουαρίου 2022, 18:00

images

Όταν οι σχέσεις γίνονται δύσκολες, υπάρχει ένα ερώτημα που συνεχώς αναδύεται: Να μείνω ή να φύγω; Είναι αναπόφευκτο να προκύψουν δυσκολίες σε κάθε σχέση. Όσο κι αν θέλουμε να έχουμε μία σχέση ιδανική και ρομαντική, υπάρχουν συμβιβασμοί που πρέπει να γίνουν και δύσκολες συζητήσεις. Αλλά μέχρι ένα σημείο που δεν πρέπει να ξεπερνάμε...

Η σύμβουλος σχέσεων Ness Cooper εξηγεί ότι, "ενώ κανείς δεν μπορεί να σάς πει εάν η σχέση σας είναι υγιής ή όχι, ή αν πρέπει να απομακρυνθείτε ή να φύγετε, υπάρχουν ορισμένα σημάδια που θα μπορούσαν να δείχνουν προς ποια κατεύθυνση πρέπει να κινηθείτε"...

Συγκεκριμένα, πιστεύει ότι υπάρχει πιθανότητα να επιλυθεί οποιοδήποτε ζήτημα, εάν και οι δύο πλευρές είναι έτοιμες να το κάνουν. Παράλληλα, συμβουλεύει τα ζευγάρια να αναζητήσουν υποστήριξη από έναν θεραπευτή ζευγαριών ή έναν σύμβουλο σχέσεων για να τα βοηθήσει να διατηρήσουν τους στόχους τους, αφού πρώτα έχουν γίνει συζητήσεις μεταξύ των δύο προσώπων- δε μπορούμε να ξέρουμε τι σκέφτεται ο άλλος μέχρι να τον ρωτήσουμε.

«Όποιος θέλει να μείνει μαζί θα πρέπει να αφιερώσει χρόνο για να αντιμετωπίσει τις τρέχουσες διαφορές στη σχέση με τη γροθιά του συντρόφου του», αναφέρει η Cooper. «Είναι πιθανό να προκύψουν και άλλες συγκρούσεις αργότερα στη σχέση, καθώς αυτό είναι γενικά το φυσιολογικό στις σχέσεις και το τελευταίο που θέλετε είναι να τις αφήσετε να συσσωρευτούν».

Ωστόσο, επισημαίνει: 

«Αν όταν αντιμετωπίζετε τα τρέχοντα προβλήματα με τον σύντροφό σας, απλώς σας αγνοεί,  ανεξάρτητα από το πόσο συχνά προσπαθείτε να τον πείσετε να το κάνετε να δουλέψει, τότε ίσως είναι καιρός να φύγετε. Ο τρόπος που λειτουργούν οι υγιείς σχέσεις είναι να στοχεύουν και οι δύο στο να διασφαλίσουν ότι η δυναμική της σχέσης λειτουργεί και για τους δύο σας». Παρόλο που οι σχέσεις δεν πρόκειται ποτέ να είναι τέλειες, όταν είναι μονόπλευρες, πρέπει να αρχίσετε να προβληματίζεστε.

Επιπλέον, εάν μιλάμε για συζυγική σχέση και οικογένεια, πρέπει επίσης να εξετάσετε εάν η ένταση στη σχέση επηρεάζει τα παιδιά σας, καθώς το να μείνετε μαζί για χάρη τους μπορεί να μην είναι η καλύτερη επιλογή για εσάς αλλά ούτε για αυτά.

Στο τέλος της ημέρας, εναπόκειται σε εσάς να αποφασίσετε αν αξίζει τον κόπο να παλέψετε για τη σχέση σας ή αν θα πρέπει να βρείτε κάποιον που να ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας και ταυτόχρονα να καλύπτετε και εσείς επαρκέστερα τις δικές του.


Σχετικά Άρθρα