ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ασυμφωνία χαρακτήρων: Η αιτία διαζυγίου με την αόριστη έννοια

11 Ιουλίου 2023, 18:00

images

Δεδομένο πρώτο: Όταν δύο χαρακτήρες είναι πολύ διαφορετικοί, δεν έρχονται ευθύς εξ αρχής κοντά. Η ασυμφωνία χαρακτήρων δεν είναι κάτι που μπορεί να συμβεί μετά από χρόνια. Συμβαίνει εξ αρχής!

Δεδομένο δεύτερο: Τα περισσότερα ευτυχισμένα ζευγάρια διηγούνται ότι δεν συμφωνούν σε όλα τα πράγματα αλλά αυτό τα κάνει πιο ευτυχισμένα καθώς αλληλοσυμπληρώνονται. 

Τι σημαίνει λοιπόν ότι κάποιοι χωρίζουν μετά από χρόνια σχέσης ή γάμου από "ασυμφωνία χαρακτήρων"; 

Η ευχάριστη αναστάτωση που προκαλεί ο έρωτας διαρκεί στην καλύτερη περίπτωση 1-2 χρόνια. Μετά το διάστημα αυτό, τη θέση του παίρνει η ερωτική αγάπη και το βαθύ νοιάξιμο για το άλλο πρόσωπο. Αν λοιπόν κάποιος ξεκινάει σχέση με έναν εντελώς ασύμβατο σύντροφο και περιμένει ότι θα υπάρχει για πάντα ο έρωτας και το σεξ για να τους ενώνει, τότε θα έχει κάποια στιγμή πρόβλημα... ασυμφωνίας. Αλλά όχι χαρακτήρα. Αυτή είναι μία ασυμφωνία προσδοκιών και οράματος για την κοινή ζωή!

Κάπως έτσι, δεν είναι σπάνιο όταν πλέον οι σύντροφοι βλέπουν καθαρά ο ένας τον άλλο, να διαπιστώσουν ότι δεν έχουν πολλά να πουν, τίποτα να κάνουν μαζί και δεν βλέπουν τη ζωή μέσα από το ίδιο πρίσμα. Έρευνες δείχνουν ότι τα ζευγάρια με παρόμοια στάση ζωής, ίδιες αξίες και επίπεδο τείνουν να βιώνουν διαρκή ικανοποίηση, συντροφικότητα, οικειότητα και αγάπη και είναι λιγότερο πιθανό να χωρίσουν. 

Όσο για τους υπόλοιπους, μπορούν να λένε στον κόσμο ότι χώρισαν λόγω ασυμφωνίας χαρακτήρων αλλά η ουσία είναι ότι αποτέλεσαν ο ένας για τον άλλον από την αρχή μία ανώριμη επιλογή.


Σχετικά Άρθρα