ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Απαραίτητη η ειλικρίνεια στις σχέσεις αλλά υπάρχουν και "κόκκινες" γραμμές

10 Φεβρουαρίου 2021, 18:00

images

Αμερικανός ψυχοθεραπευτής συνιστά να είναι οι άνθρωποι στις σχέσεις τους πιο ήσυχοι και να βάζουν όρια στον αυθορμητισμό τους διότι κάποια πράγματα δεν πρέπει να εκφράζονται...

Όπως επισημαίνει μάλιστα, σε πολλές καταστάσεις η σοφία βρίσκεται στο να υπάρχει ένας έλεγχος του αυθορμητισμού. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν έχουμε να κάνουμε με ένα εύθικτο άτομο, ένα αμφιλεγόμενο ζήτημα ή μια τεταμένη οικογενειακή κατάσταση. Εκεί είναι καλύτερο να πούμε όσο γίνεται λιγότερα και προσεκτικά διατυπωμένα.

"Οι άνθρωποι που έχουν μεγαλύτερη επιτυχία στο οικογενειακό περιβάλλον και στην εργασία, είναι εκείνοι που μπορούν να είναι αυθόρμητοι χωρίς να θίγουν και που μπορούν να πουν τι σκέφτονται και πώς νιώθουν χωρίς να προσβάλλουν. Που έχουν την ικανότητα να επεξεργάζονται, να σκέφτονται και να σχεδιάζουν τι πραγματικά θέλουν να πετύχουν ή να δηλώσουν από όλη αυτή την κρίση ειλικρίνειας", αναφέρει χαρακτηριστικά ο Δρ Scott.

Και κάποιοι σπεύδουν να συμφωνήσουν μαζί τους λέγοντας ότι δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ικανοί να ακούσουν κάτι "δύσκολο" χωρίς να αντιδράσουν αρνητικά. Και σε αυτό δεν εξαιρούνται και ζευγάρια τα δύο μέρη των οποίων έχουν σχέση ειλικρίνειας μεταξύ τους.

Σχετικά Άρθρα