ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Αναζωογόνηση σε ...άλλο επίπεδο για τις γυναίκες στην εμμηνόπαυση

07 Ιουνίου 2021, 18:00

images

Καθώς η γυναίκα μπαίνει στην εμμηνόπαυση αρχίζει σταδιακά να βιώνει αλλαγές στο σώμα της. Μεταξύ αυτών, ξεχωρίζει η μειωμένη διάθεση για σεξ αλλά και το αίσθημα καύσου ή πόνου κατά την έναρξη της επαφής. Υπάρχουν ωστόσο τρόποι να αντιμετωπιστεί κι αυτό το πρόβλημα...

Mία στις δύο γυναίκες στην εμμηνόπαυση έχει κολπικά συμπτώματα που εμποδίσουν ή ακόμα και αναστέλλουν τις σεξουαλικές επαφές και έρευνες έχουν δείξει ότι μόνο 7% των γυναικών αυτών έχουν χρησιμοποιήσει φαρμακευτικούς τρόπους για την καταπολέμηση του προβλήματος.

Για να αναζωογονηθεί το δέρμα του κόλπου και να γίνει ευχάριστη η επαφή όπως ήταν τα προηγούμενα χρόνια, μία νέα τεχνική με κλασματικό λέιζερ διοξειδίου του άνθρακος (fractional laser CO2) χρησιμοποιείται από γυναικολόγους για να ενεργοποιεί τη σύνθεση κολλαγόνου και την αύξηση της αιματική κυκλοφορίας τόσο στις επιφανειακές όσο και στις βαθιές στιβάδες του δέρματος του κόλπου. 

Μέσα σε 30 μέρες ο κολπικός βλεννογόνος αναπλάθεται ανακτώντας το σωστό όγκο, καθώς και ενυδάτωση και ελαστικότητα, ενώ παρατηρείται και σύσφιξη του κόλπου. Η θεραπεία αυτή είναι ανώδυνη, θυμίζει τη διαδικασία ενός απλού διακολπικού υπέρηχου, διαρκεί δέκα λεπτά και εφαρμόζεται μία φορά τον μήνα επί τρεις μήνες.

Σχετικά Άρθρα