ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Αναπαραγωγή του ανθρώπου στο Διάστημα; Το ακούσαμε και αυτό!

14 September 2022, 18:00

images

Μια «σεληνιακή πόλη» με την ικανότητα αναπαραγωγής του ανθρώπινου είδους στο Διάστημα, θα μπορούσε να εξασφαλίσει το μέλλον της Ανθρωπότητας... Όπως αναφέρει το Newsweek, το περιστρεφόμενο κτίριο ύψους 396 μέτρων, που σχεδιάστηκε από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Κιότο στην Ιαπωνία, έχει σχεδιαστεί για να συμπληρώνει έναν πλήρη κύκλο κάθε 20 δευτερόλεπτα. Όντας σε σχήμα κώνου, χρησιμοποιεί φυγόκεντρη δύναμη για να επιτύχει «κανονική βαρύτητα», ενώ θα είναι έτοιμο και κατοικήσιμο έως το 2050.

Ο επικεφαλής του έργου, καθηγητής Yosuke Yamashiki, δήλωσε: «Η μέρα που οι άνθρωποι θα ζουν στο Διάστημα, στη Σελήνη και στον Άρη, είναι προ των πυλών. Η NASA έχει αναδείξει τη χαμηλή βαρύτητα ως βασικό ζήτημα για τη ζωή στους πλανήτες αυτούς».

Με το όνομα «The Glass», θα έχει το δικό του οικοσύστημα με δέντρα, άλλα φυτά, ακόμα και νερό. Η υποδομή θα δημιουργήσει επίσης το "Hexatrack", ένα σύστημα μεταφοράς τεχνητής βαρύτητας για διαπλανητικά ταξίδια – συνδέοντας την ''πόλη'' αυτή με άλλες.

Η μικροβαρύτητα, αναγκάζει το αίμα να ανεβαίνει στο κεφάλι και όχι στα γεννητικά όργανα, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο να αισθανόμαστε διέγερση. Το σεξ στο διάστημα, είναι το κλειδί για τη ζωή στη Σελήνη ή στον Άρη. Η NASA λέει ότι είναι ζωτικής σημασίας για τις αποστολές μεγάλων αποστάσεων.

Ο καθηγητής Yamashiki σχολιάζει: «Η έρευνα για τη χαμηλή βαρύτητα, έχει περιοριστεί στη διατήρηση του σώματος των ενηλίκων και οι επιπτώσεις της στη γέννηση και την ανάπτυξη των παιδιών δεν έχουν ακόμη μελετηθεί. Χωρίς τη βαρύτητα, τα θηλαστικά μπορεί να μην μπορούν να γεννήσουν με επιτυχία. Ακόμα κι αν ήταν σε θέση να γεννήσουν, τα θηλαστικά δεν θα μπορούσαν να αναπτυχθούν κανονικά σε χαμηλή βαρύτητα. Πιστεύουμε ότι οι άνθρωποι πρέπει να ζουν στις εγκαταστάσεις σε καθημερινή βάση και να απολαμβάνουν τη χαμηλή βαρύτητα της Σελήνης και του Άρη και την έλλειψη βαρύτητας του διαστήματος μόνο όταν εργάζονται, διεξάγουν έρευνα ή απολαμβάνουν τον ελεύθερο χρόνο τους. Με το να μένουν στις εγκαταστάσεις, οι άνθρωποι θα μπορούν να κάνουν παιδιά χωρίς άγχος και να διατηρούν μια φυσική κατάσταση που τους επιτρέπει να επιστρέψουν στη Γη ανά πάσα στιγμή».

Τέλος, ο ίδιος και οι συνεργάτες του, στοχεύουν να στήσουν ένα πρωτότυπο του The Glass στη σεληνιακή επιφάνεια μέσα στις επόμενες τρεις δεκαετίες. Θα είναι ζωτικής σημασίας για να καταστεί δυνατή η τροφή, η ένδυση και η στέγη σε νέους κόσμους καθώς και για την οικοδόμηση κοινωνικών συστημάτων.

Ο Yamashiki κατέληξε: «Η ανθρωπότητα περνά τώρα, από την εποχή της «παραμονής» στο διάστημα, στην εποχή της «ζωής» στη Σελήνη και τον Άρη».



Σχετικά Άρθρα