ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Άλλες εποχές, άλλα ήθη στην σεξουαλική παρενόχληση...

24 Ιανουαρίου 2020, 18:05

images

Παλαιότερα, οι μεγάλες σταρ του κινηματογράφου, οι διάσημες πριμαντόνες και μπαλαρίνες κυκλοφορούσαν με σωματοφύλακες εξαιτίας διαφόρων "θαυμαστών" που τους έκαναν από πιεστικό φλερτ, ως σεξουαλικές παρενοχλήσεις και απειλές. Τώρα το ίδιο πρόβλημα έχουν οι ...influencers!

O tempora, o mores αναφωνούσαν οι Λατίνοι και είχαν δίκιο! Άλλες εποχές, άλλα και τα ήθη! 

Τα κοινωνικά δίκτυα αναδεικνύουν ανθρώπους σε διάσημες "προσωπικότητες" οι οποίες μάλιστα κερδίζουν εκατομμύρια ευρώ ως influencers κάνοντας μόνο αυτό που ξέρουν καλύτερα! Ανεβάζοντας καλά προμελετημένες φωτογραφίες και βίντεο στον λογαριασμό τους ώστε να τα δουν οι χιλιάδες, πολλές φορές εκατομμύρια άνθρωποι που τους ακολουθούν (followers) και να αγοράσουν τα προϊόντα που τους παρουσιάζουν ως προτιμήσεις τους.

Ήταν επόμενο λοιπόν να δημιουργηθεί στην περίπτωσή τους, αυτό που συνέβαινε τα παλαιότερα χρόνια με τους διάσημους και αγαπητούς καλλιτέχνες. Μέσα στους τόσους θαυμαστές να υπάρχει και ένας ...τρελός ή κακοποιός που τους κάνει άσεμνες προτάσεις και απαιτεί να ανταποκριθούν!

Στο γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης Instagram, όπου ανεβάζουμε κυρίως φωτογραφίες με σύντομα σχόλια, μια πολύ ¨διάσημη" αναφέρει ότι κάποιοι συμπεριφέρονται στο μέσο σαν να είναι κατάλογος με πόρνες.

«Πρόκειται για πορνεία τελευταίας κοπής, προκαλεί φόβο αν το σκεφτείς: αν έχουν στείλει μήνυμα σε μένα, το ίδιο μήνυμα θα το έχουν στείλει σε χιλιάδες όμορφα κορίτσια στο Instagram», αναφέρει η διάσημη Instagramer Tyne-Lexy Clarson, η οποία αριθμεί 421.000 ακολούθους. Η Clarson ήταν μόλις 19 ετών όταν δέχτηκε την πρώτη της ανήθικη πρόταση, η οποία περιλάμβανε έξοδο για δείπνο και ποτό έναντι 25.000 ευρώ! 

Μετά τη συμμετοχή της μάλιστα στο βρετανικό reality Love Island, που την έκανε ακόμα πιο αναγνωρίσιμη, ένα πρακτορείο μαζί της μέσω email, προσφέροντάς της 60.000 ευρώ για πέντε νύχτες στο Ντουμπάι. Η πρόταση περιλάμβανε ένα σύμφωνο εχεμύθειας! Η Tyne-Lexy λέει ότι απέρριψε την προσφορά, φοβάται ωστόσο ότι άλλες influencers, ίσως αποδειχτούν πιο ευάλωτα σε τέτοιου είδους προτάσεις... Και πιθανότατα να έχει δίκιο!

Σχετικά Άρθρα