ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Αλλεργία στο προφυλακτικό- Κι όμως υπάρχει

20 Ιανουαρίου 2020, 18:05

images

Η αλλεργία στα προφυλακτικά και μάλιστα σε όλα τα είδη, ταλαιπωρεί και βάζει σε κίνδυνο νέους και νέες που πρέπει μεν να λαμβάνουν προφυλάξεις, αλλά δεν μπορούν να απολαύσουν το σεξ λόγω του κνησμού που τους προκαλεί το προφυλακτικό.

Όπως εξηγούν οι αλλεργιολόγοι, η αλλεργία στα προφυλακτικά οφείλεται σε ευαισθητοποίηση του ασθενούς στις πρωτεΐνες που περιέχει το latex, το επεξεργασμένο εκχύλισμα του δέντρου hevea brasiliensis (καουτσούκ). 

Η πρώτη κίνηση που πρέπει να κάνουν λοιπόν είναι να εξεταστούν από ειδικό γιατρό αλλεργιολόγο αν έχουν όντως αλλεργία στο latex. Η εξέταση πραγματοποιείται με δερματικά τεστ και εξετάσεις αίματος. 

Σε περίπτωση που αποδειχτεί ότι υπάρχει τέτοιο πρόβλημα, πρέπει να ενημερωθεί ο ασθενής για την κατάστασή του και με την σειρά του να ενημερώσει τπον οδοντίατρό του ώστε να χρησιμοποιεί κατάλληλα γάντια. Οδηγίες επίσης πρέπει να λάβει και για τη διατροφή του καθώς κάποια τρόφιμα όπως είναι τα κάστανα και οι μπανάνες, έχουν πρωτεϊνες που δημιουργούν τα ίδια προβλήματα με το latex.

Τέλος, ο αλλεργιολόγος σας θα σας ενημερώσει για την ενδεχόμενη ευαισθητοποίησή σας σε ορισμένα τρόφιμα που περιέχουν πρωτεΐνες αντίστοιχες με αυτές που βρίσκονται στο latex όπως τα κάστανα, οι μπανάνες, τα avocado κ.λπ.

Ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει στο εξής να αναζητήσει ένα από τέσσερα είδη προφυλακτικών που είναι κατασκευασμένα από άλλα υλικά: Δηλαδή από πολυισοπρένιο, πολυουρεθάνη, (δέρμα αρνιού που δεν προστατεύει από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και νιτριλίου που είναι μόνο για γυναίκες).

Πάντως το μόνο που δεν αποτελεί αποδεκτή λύση, είναι να κάνει ένας άνθρωπος σεξ ζωρίς ρποφυλακτικό εφόσον η σχέση του δεν είναι μόνιμη και σταθερή.

ΠΗΓΗ

allergytherapeutics


Σχετικά Άρθρα