ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Αλλαγές σε Facebook, Instagram για σεξουαλικά υπονοούμενα

30 Οκτωβρίου 2019, 16:51

images

Κάποιες «φατσούλες» που χρησιμοποιούμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα γνωστά emoji, θεωρούνται τώρα από το Facebook και το Instagram ότι υπονοούν σεξουαλικά υπονοούμενα αν και εφόσον χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό μεταξύ τους ή σε συνδυασμό με «ατάκες» που επίσης υπονοούν ή ευθέως αναφέρονται στη σεξουαλική πράξη.

Τα δύο μέσα καταβάλουν προσπάθειες τα τελευταία χρόνια να προστατεύσουν τους χρήστες τους από όσους θεωρούν ότι αυτό το είδος κοινωνικότητας φτιάχτηκε για να βρίσκουν σεξουαλικούς συντρόφους ή για να παρενοχλούν σεξουαλικά άλλους χρήστες…

Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας παρακολουθούν στενά και την χρήση κάποιων emoji που με έναν έμμεσο , πλην σαφή τρόπο αφήνουν σεξουαλικά υπονοούμενα.

Συγκεκριμένα, το ένα εξ αυτών βγάζει έξω την γλώσσα του και εφόσον χρησιμοποιείται μαζί με λέξεις και εκφράσεις που περιγράφουν στάσεις ή τρόπους να κάνει κάποιος σεξ, τα συστήματα προφύλαξης θα ενεργοποιούνται και θα μπλοκάρουν την συγκεκριμένη συζήτηση.

Αυτό που θέλουν να αποφύγουν, είναι να γίνεται το μέσο ο τρόπος με τον οποίο κάποιος ή κάποιοι επικοινωνούν σεξουαλικά καθώς θεωρείται ότι με αυτόν τον τρόπο χάνει την αξιοπιστία του και εκατομμύρια χρήστες  δεν αρέσκονται στη  χρήση αυτή.

Οι νέοι κανόνες είναι εδώ και δύο μήνες σε ισχύ- κι ας μην το έχουμε αντιληφθεί οι περισσότεροι- και καταγράφει όσους επισταμένως και αποκλειστικά χρησιμοποιούν τα δύο μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να εκφραστούν σεξουαλικά χρησιμοποιώντας συγκεκριμένες, λέξεις, εκφράσεις και φυσικά τα emoji.

Να θυμίσουμε ότι στα εν λόγω μέσα, απαγορεύεται η πορνογραφία κάθε είδους και κάθε προσπάθεια που ενθαρρύνει ή επιβραβεύει την σεξουαλική δραστηριότητα μεταξύ ενηλίκων ή ανηλίκων.

Εκπρόσωπος του Facebook σχολίασε μιλώντας σε δημοσιογράφους ότι με τις τελευταίες αναθεωρήσεις «δεν αλλάζουμε κάτι σε επίπεδο ασφάλειας αλλά επικαιροποιούμε τους τρόπους να δηλώσουμε στους οπαδούς μας ότι τους προσέχουμε».

Εξήγησε ότι «το περιεχόμενο της συνομιλίας θα διαγράφεται αν περιέχει σεξουαλικά emoji μαζί με υπονοούμενα ή ευθείς αναφορές σε σεξουαλικές πράξεις, σε συζητήσεις με σεξουαλικό περιεχόμενο και άλλα υπονοούμενα.


Σχετικά Άρθρα