ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Άλλα ψάχνουν οι άνδρες και άλλα οι γυναίκες σε ό,τι αφορά τον ερωτικό σύντροφο

06 Οκτωβρίου 2021, 18:00

images

Οι προτιμήσεις είναι διαφορετικές όχι μόνο μεταξύ των δύο φύλων αλλά και ανάλογα με την ηλικία. Αυτό είναι το συμπέρασμα μελέτης που δημοσίευσε ο Δρ Stephen Whyte στον επιστημονικό διαδικτυακό τόπο PLOS ONE.

Στη μελέτη συμμετείχαν 7.325 Αυστραλοί χρήστες ιστοσελίδων γνωριμιών, ηλικίας 18-65 ετών. Οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να βαθμολογήσουν σε μία κλίμακα 0-100 τη σημασία εννέα χαρακτηριστικών ενός πιθανού συντρόφου. Τα χαρακτηριστικά αυτά εντάχθηκαν σε τρεις κατηγορίες: Εξωτερικά χαρακτηριστικά, ευφυΐα- μόρφωση-επάγγελμα και προσωπικότητα.

Η στατιστική ανάλυση στις απαντήσεις αποκάλυψαν παρόμοιες προτεραιότητες για άνδρες και γυναίκες, καθώς και τα δύο φύλα αξιολογούν την εξωτερική εμφάνιση, την ελκυστικότητα και τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας ως εξαιρετικά σημαντικά. Στο δε εισόδημα απέδωσαν λιγότερη σημασία. Ωστόσο, οι γυναίκες αξιολόγησαν τη σημασία της ηλικίας, της εκπαίδευσης, της ευφυΐας, του εισοδήματος, της εμπιστοσύνης και της συναισθηματικής σύνδεσης περίπου 9-14 βαθμούς υψηλότερα από τους άνδρες. Οι άνδρες από την πλευρά τους, φαίνεται ότι έδωσαν μεγαλύτερη προτεραιότητα στην ελκυστικότητα και την εμφάνιση του σώματος.

Οι διαφορές στις προτιμήσεις ανδρών και γυναικών πάντως, άλλαζαν σύμφωνα και με την ηλικία τους. Για παράδειγμα, ενώ οι άνδρες γενικότερα απέδιδαν μεγαλύτερη σημασία στην εξωτερική εμφάνιση συγκριτικά με τις γυναίκες, αυτό άλλαζε όσο τα χρόνια περνούσαν. Οι δε νεότερες γυναίκες απέδιδαν μεγαλύτερη σημασία από τους νεότερους άνδρες στην προσωπικότητα, αλλά τόσο οι μεγαλύτεροι άνδρες, όσο και οι μεγαλύτερες γυναίκες, έδιναν την ίδια σημασία στην ηλικία του πιθανού συντρόφου.

«Και τα δύο φύλα τείνουν να βρίσκουν σέξι τα ίδια στοιχεία, αλλά στα διαφορετικά στάδια της ζωής τους (από τα 18 μέχρι τα 80 χρόνια), τόσο οι άνδρες, όσο και οι γυναίκες αρχίζουν να αλλάζουν απόψεις ως προς τη σημασία που αποδίδουν στα ίδια χαρακτηριστικά», σημειώνουν οι επιστήμονες.

Σχετικά Άρθρα