ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Άγιος Βαλεντίνος: Ομάδες στο Facebook αποκαλύπτουν τις απιστίες συντρόφων

14 Φεβρουαρίου 2023, 18:00

images

Οι Αυστραλοί είναι διχασμένοι από μια τακτική των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που αυξάνεται σε δημοτικότητα στην ήπειρο αυτή και χρησιμοποιείται για να εκθέσει τους άπιστους συντρόφους. Ενόψει μάλιστα του σημερινού εορτασμού της ημέρας των ερωτευμένων, η τακτική αυτή εντάθηκε...

Οι νέες αυτές ομάδες στο Facebook παρουσιάζονται θέτοντας την ερώτηση «έχουμε τον ίδιο σύντροφο;» στον τίτλο τους έχουν δημιουργηθεί την τελευταία εβδομάδα, με σκοπό να βοηθήσουν τα ζευγάρια να αναγνωρίσουν αν ο σύντροφός τους απατά!

Τα μέλη που ανησυχούν, συνήθως δημοσιεύουν φωτογραφίες των συντρόφων τους για να προσδιορίσουν αν οι άλλοι γνωρίζουν γι 'αυτούς ή για να δουν αν βγαίνουν με κάποιον άλλο. Άλλες αναρτήσεις περιλαμβάνουν στιγμιότυπα οθόνης προφίλ εφαρμογών γνωριμιών και μέσων κοινωνικής δικτύωσης, DM από το εν λόγω άτομο και ερωτήματα όπως «μιλάει κανείς με αυτό το αγόρι;» ή «ξέρει κανείς ποιος είναι;», αναφέρει η  Daily Telegraph.

Παρά το γεγονός ότι τέτοιες ομάδες υπάρχουν εδώ και αρκετό καιρό, 6  νέες ομάδες που σχεδιάστηκαν για να «πιάσουν στα πράσα» τους… όχι και τόσο πιστούς συντρόφους, εμφανίστηκαν τις τελευταίες 7 ημέρες, με κάποιες να έχουν κερδίσει λίγο λιγότερα από 10.000 μέλη.

Ωστόσο, με την τάση να κερδίζει όλο και περισσότερη προσοχή - ειδικά στο Σίδνεϊ - όσοι είδαν τις φωτογραφίες τους να μοιράζονται στις ομάδες άρχισαν να μιλούν ανοιχτά για το κίνημα, με κάποιους να ισχυρίζονται ότι έχουν κατηγορηθεί ψευδώς.

Το Σίδνεϊ δεν είναι η μόνη πολιτεία στο επίκεντρο αυτών των ομάδων, με άλλες δημιουργημένες για ζευγάρια στην Αδελαΐδα, το Περθ, το Μπρίσμπεϊν, τη Χρυσή Ακτή και ακόμη και στο εξωτερικό στη Νέα Ζηλανδία.

Εν τω μεταξύ, ένα γκρουπ της Μελβούρνης που δημιουργήθηκε στις 30 Ιανουαρίου φέτος άλλαξε το όνομά του σε «do we have the same boyfriend?; Melbourne Edition! ((DELETED) POLICE INVOLVED». "Rip queens η ομάδα μου διαγράφεται", έγραψε ο διαχειριστής στο βιογραφικό του γκρουπ.

Δεν είναι σαφές εάν και γιατί η ομάδα διαγράφεται, με την Αστυνομία της Victoria να λέει στο news.com.au ότι δεν γνωρίζουν τις λεπτομέρειες του θέματος και ότι η εξαπάτηση ενός συντρόφου δεν αποτελεί ποινικό αδίκημα.

Εν τω μεταξύ, ορισμένοι άντρες αποφάσισαν να πάρουν την τάση στα χέρια τους δημιουργώντας ομάδες για τους άντρες για να πιάσουν τις συντρόφους τους. Το "Let's run it up boys" είναι το βιογραφικό της ομάδας "Do We Have The Same Girlfriend?" / Sydney' που απέκτησε πάνω από 1.100 ακόλουθους σε 6 ημέρες.

Σημειώνεται ότι οι περισσότερες ομάδες που δημιουργούνται για αυτό το σκοπό στο Facebook, είναι προς το παρόν ιδιωτικές και η προσθήκη νέων μελών απαιτεί την έγκριση του διαχειριστή.



Σχετικά Άρθρα