ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Aφροδισιακές τροφές που βελτιώνουν την υγεία μας μαζί με τη libido

16 Φεβρουαρίου 2024, 18:00

images

Ως αφροδισιακή - ένας όρος που προέρχεται από την Αφροδίτη, τη θεά του Έρωτα – ορίζεται μία τροφή ή ουσία που πιστεύεται ότι αυξάνει τη libido. Πολλά τρόφιμα που ονομάζονται αφροδισιακά, μπορούν πράγματι να συμβάλουν στην υγιή κυκλοφορία του αίματος, να βοηθήσουν στην εξισορρόπηση των ορμονών και να ενισχύσουν τη ζωτικότητα, τα οποία είναι ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση της αντοχής. Πολλά βοηθούν επίσης την πέψη και την υγεία του εντέρου.

Ας δούμε μερικές από αυτές τις τροφές:

Φράουλες

«Οι φράουλες περιέχουν θρεπτικά συστατικά που μπορούν να υποστηρίξουν μια υγιή σεξουαλική ζωή», αναφέρει η διατροφολόγος και σεφ Serene Poon και συνεχίζει: «Ένα φλιτζάνι φράουλες περιέχει περίπου το 149% της συνιστώμενης ημερήσιας αξίας βιταμίνης C, μιας θρεπτικής ουσίας που πιστεύεται ότι ενισχύει τη λίμπιντο».

Τα χυμώδη κόκκινα φρούτα θα βελτιώσουν τη σεξουαλική σας ζωή και την υγεία του εντέρου σας.

«Είναι μια εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, με μελέτες να δείχνουν επίσης ότι οι φράουλες μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής του εντέρου, ειδικά σε άτομα που πάσχουν από συμπτώματα IBS», προσθέτει ο Kyle Crowley, ειδικός σε θέματα διατροφής.

Σύκα

«Τα αμινοξέα στα σύκα δρουν ως αφροδισιακά», δηλώνει στο Byride η διατροφολόγος και ειδικός σε θέματα υγείας, Lisa Richards. Η ειδικός εξήγησε ότι τα αμινοξέα υποστηρίζουν την παραγωγή των ορμονών που είναι απαραίτητες για την αναπαραγωγή και «είναι επίσης γνωστό ότι ενισχύουν την αντοχή».

Σε ό,τι αφορά το έντερο, «είναι γεμάτα φυτικές ίνες που παρέχουν στα βακτήρια του εντέρου πρεβιοτικά για να τραφούν, βελτιώνοντας την υγεία του πεπτικού συστήματος», δήλωσε ο Crowley. Ωστόσο, σημείωσε ότι το φρούτο περιέχει επίσης φυσικές καθαρτικές ιδιότητες εάν καταναλωθεί σε αφθονία.

Σπαράγγια

Τα σπαράγγια περιέχουν ασπαρτικό οξύ, το οποίο βοηθά στην εξουδετέρωση της περίσσειας αμμωνίας που συσσωρεύεται στον οργανισμό μας, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε κόπωση και μείωση της σεξουαλικής επιθυμίας. Το λαχανικό είναι επίσης πλούσιο σε ασβέστιο, βιταμίνη Ε και κάλιο, ενώ είναι και ωφέλιμο για τη λειτουργία του εντέρου.

«Τα σπαράγγια δεν είναι μόνο νόστιμα, αλλά και μια εξαιρετική πηγή φυτικών ινών, που παίζουν σημαντικό ρόλο στην πέψη», σημείωσε ο Crowley.

Αυτό που αξίζει να έχουμε υπόψη είναι ότι τα φυσικά προϊόντα δεν έχουν κάποια άμεση επίδραση στη υγεία και τη διάθεσή μας. Θα πρέπει να τα καταναλώνουμε τακτικά επί μακρό χρονικό διάστημα για να δούμε κάποια αλλαγή. Ομοίως, όταν τρώμε κάποιο αφροδισιακό τρόφιμο, δεν πρέπει να περιμένουμε "θαύματα" στην ερωτική μας διάθεση. Όλα βοηθούν αλλά για να το επιτύχυν, πρέπει να έχουμε γενικά καλή υγεία και ψυχολογική ισορροπία.

Σχετικά Άρθρα