ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Πέντε συμβουλές για ευεξία στο σπίτι και ευτυχισμένο το 2022

01 Ιανουαρίου 2022, 08:00

images

Μικρές, καθημερινές αλλά σημαντικές αλλαγές που θα σας κάνουν να αισθανθείτε πολύ καλύτερα, ακόμη και όταν βρίσκεστε στο σπίτι.

Δημιουργήστε ένα πρόγραμμα καθαρισμού στο οποίο θα τηρήσετε: Το να διατηρείτε το σπίτι σας τακτοποιημένο μπορεί να μοιάζει μία ατελείωτη ταλαιπωρία. Είναι αλήθεια ότι μπορεί να καθαρίζετε κάποια δύσκολα σημεία, αλλά είναι επίσης αλήθεια ότι μπορεί να το παρακάνετε αλλού.

Για να βεβαιωθείτε ότι διατηρείτε το σπίτι τακτοποιημένο και καθαρό δεν σας στερεί πλέον ατελείωτες ώρες χρόνου τα Σαββατοκύριακα, απλώς φτιάξτε μία λίστα με τις δουλειές που πρέπει να γίνουν.

Κρατήστε την ακαταστασία έξω από την κουζίνα: Εάν δεν μπορείτε να δείτε τους πάγκους σας μέσα από όλα τα χαρτιά και τα ψώνια και τα που δεν έχουν ακόμη απομακρυνθεί, υπάρχει λύση. Αφιερώστε 20 λεπτά στο να μαζέψετε την κουζίνα, και την επόμενη φορά να είστε προσεκτικοί με το πού αφήνετε το κάθε τι!

Στρώστε το κρεβάτι σας κάθε πρωί: Η εξοικείωση με την τέχνη του να στρώνετε το κρεβάτι σας, απλώς θα μεταμορφώσει τον χώρο σας, αλλά και θα ξεκινήσει μια παραγωγική πρωινή ρουτίνα . Η φροντίδα των μαξιλαριών, των σεντονιών και του παπλώματος είναι εύκολη όταν έχετε έναν ειδικό να σας δείξει πώς.

Κάντε το σπίτι σας να μυρίζει πιο ευχάριστα: Επειδή η όσφρηση σχετίζεται με τα μέρη του εγκεφάλου που επεξεργάζονται τα συναισθήματα και αποθηκεύουν τις αναμνήσεις, ορισμένα αρώματα μπορούν να επηρεάσουν τη διάθεση, λέει η ειδικός σε θέματα όσφρησης Rachel Herz, Ph.D., συγγραφέας του The Scent of Desire . Έρευνες δείχνουν ότι η βανίλια κάνει τους ανθρώπους πιο χαλαρούς και χαρούμενους ( μμμ , ψήσιμο), ενώ η μέντα μπορεί να τονώσει την ενέργεια και η λεβάντα μπορεί να μειώσει το στρες.

Κάντε τις χαοτικές ζώνες (όπως η είσοδος) ήρεμες: Κάντε τη χαοτική ζώνη δίπλα στην πόρτα έναν ήρεμο, χαρούμενο χώρο. Κάντε απλές, μικρές αλλαγές (τοποθετείστε ένα καλάθι αλληλογραφίας, έναν πάγκο για παπούτσια, γάντζους) για τακτοποίηση. Στη συνέχεια, μετακινήστε έργα τέχνης ή λουλούδια από το σαλόνι και επενδύστε σε έναν καθρέφτη ή ένα πολύχρωμο χαλί.

Διακοσμήστε το σπίτι με φυτά: Μόνο η παρουσία φυτών εσωτερικού χώρου μπορεί να μειώσει τα επίπεδα του ανθρώπινου στρες, δείχνει έρευνα και μια μελέτη διαπίστωσε ότι η διαρκής φροντίδα των φυτών ηρεμούσε το αυτόνομο νευρικό σύστημα και μείωσε την αρτηριακή πίεση των συμμετεχόντων. Μάλιστα, όταν οι άνθρωποι εργάζονται κοντά σε φυτά, αναφέρουν μεγαλύτερη συγκέντρωση, ικανοποίηση και αντιληπτή ποιότητα αέρα.


Σχετικά Άρθρα