ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Οδηγός για γονείς που παίρνουν διαζύγιο

23 Μαΐου 2023, 20:25

images

Στην Ευρώπη, τα περισσότερα ζευγάρια χωρίζουν μέσα στη πρώτη δεκαετία του γάμου τους έχοντας αποκτήσει ένα ή δύο παιδιά. Κι ενώ η απομάκρυνση του ενός από τον άλλον είναι απλή όταν είναι αποφασισμένη, η ύπαρξη παιδιών σχεδόν πάντα την περιπλέκει! Τώρα έρχεται ένα βιβλίο- οδηγός για να μην τραυματίσουμε τα παιδιά μέσα από αυτή τη διαδικασία.

Όπως μάς εξηγεί η ψυχολόγος- ψυχοθεραπεύτρια και συγγραφέας του βιβλίου με το χαρακτηριστικό τίτλο «Με χωρίζουν;», Ιωάννα Θεοδωρακοπούλου, «το διαζύγιο είναι μια ολόκληρη διαδικασία καθώς και μόνο η παράμετρος «χρόνος» το κάνει διαδικασία μηνών έως και ετών. Αυτή η περίοδος έχει χαρακτηριστικά μεγάλης συναισθηματικής κρίσης και μεταβάσεων για τους ενήλικες που εμπλέκονται και ακόμα περισσότερο για τα παιδιά, ανάλογα με την ηλικία και το βαθμό σύγχυσης που βιώνουν κατά την περίοδο του χωρισμού των γονιών τους».

Μέσα από τον οδηγό, που αφορά γονείς οι οποίοι αποφάσισαν να τερματίσουν τη συζυγική τους σχέση, μπορείτε να λάβετε πληροφορίες σχετικά με:

· Τον τρόπο που βιώνει ένα παιδί την διαδικασία του χωρισμού και πώς θα μπορούσατε να το βοηθήσετε,

· πώς θα μπορούσατε να διατηρήσετε μια υγιή σχέση μεταξύ σας ως γονείς και φυσικά με το παιδί σας,

· πως θα διαχειριστείτε θέματα ασφάλειας,

· τη διαθεσιμότητα επιλογών στη λήψη αποφάσεων,

· τη βοήθεια από επαγγελματία είτε οικογενειακού σύμβουλου είτε νομικού διαμεσολαβητή.

«Σκοπός μου είναι να σάς δώσω τα εργαλεία με τα οποία θα δουλέψετε. Αυτός ο οδηγός μπορεί να φανεί βοηθητικός σε ανθρώπους που είναι ακόμα παντρεμένοι και σκέφτονται το ενδεχόμενο να χωρίσουν, άλλους που ζουν κάτω από την ίδια στέγη ενώ είναι σε διάσταση ή ακόμα και ανθρώπους που δε ζουν μαζί πλέον. Μπορεί δηλαδή να το διαβάσει κάποιος που έχει ήδη χωρίσει, αλλά και κάποιος που είναι στη διαδικασία λήψης της απόφασης. 

Δε θα ήταν άσχημο να το μελετήσουν ακόμα και μέλη των οικογενειών και φίλοι των δύο συζύγων, όπως και οικογενειακοί φίλοι, οι οποίοι έχουν κάποια στενή σχέση με τα παιδιά του ζευγαριού», καταλήγει η συγγραφέας.



Σχετικά Άρθρα