ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Μαρτυρία γυναίκας στο BBC: «Στο lockdown ένιωθα σαν φυλακισμένη στο μυαλό μου»

04 Φεβρουαρίου 2022, 09:00

images

Αδιαμφισβήτητα, η πανδημία έχει προκαλέσει τεράστιες αλλαγές σε όλους τους τομείς της ζωής μας. Ένας από αυτούς είναι ο ψυχολογικός, με τα αλλεπάλληλα lockdowns να επιδρούν αρνητικά στην ψυχολογία των περισσότερων πολιτών του κόσμου.

Συγκεκριμένα, μια γυναίκα από το Guernsey ενθαρρύνει τους ανθρώπους να μιλήσουν για την ψυχική τους υγεία, σύμφωνα με το BBC. Η Emily Nuttall είπε ότι ήταν «σαν φυλακισμένη στο κεφάλι της» κατά τη διάρκεια του lockdown, αλλά είπε ότι μερικές φορές μια συνομιλία έχει τη δύναμη να «σώσει και να αλλάξει ζωές».

Η Nuttall, ακτιβίστρια για θέματα ψυχικής υγείας, μίλησε για να τιμήσει το Time to Talk Day την Πέμπτη, η οποία ενθαρρύνει τις συζητήσεις για την ψυχική υγεία. Την ίδια στιγμή, η Guernsey Mind ανέφερε ότι ο αριθμός των ατόμων που έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες της είχε αυξηθεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η Nuttall, η οποία πάσχει από άγχος, κατάθλιψη, PTSD και ανορεξία, έχει εγκεφαλική παράλυση και έλαβε την πρώτη της διάγνωση ψυχικής υγείας όταν ήταν 12 ετών. Στο παρελθόν είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο ως νοσηλευόμενη σε μονάδα ψυχικής υγείας και διατροφικών διαταραχών, κατά τη διάρκεια του οποίου έλαβε υποστήριξη από το τοπικό τμήμα και από τότε εργάζεται εθελοντικά στη φιλανθρωπική οργάνωση.

Όπως εξήγησε, στο lockdown το γεγονός ότι δεν μπορούσε να αφήσει το διαμέρισμά της για 12 εβδομάδες την έκανε τόσο άρρωστη που κόντεψε να επιστρέψει στο νοσοκομείο. «Στο μυαλό μου ήμουν σαν φυλακισμένη», είπε.

«Το να μιλάω ανοιχτά για την ψυχική μου υγεία είναι πιο σημαντικό από ποτέ, το να μιλάω ανοιχτά για την ψυχική μου υγεία ήταν η καλύτερη απόφαση που έχω πάρει ποτέ στη ζωή μου. Μερικές φορές η πιο μικρή κουβέντα έχει τη δύναμη να σώσει και να αλλάξει ζωές», πρόσθεσε.

Εκπρόσωπος της Guernsey Mind δήλωσε: «Τα τελευταία δύο χρόνια έχουμε δει μια αύξηση στον αριθμό των ατόμων που έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες της Guernsey Mind, κάτι που είναι κατανοητό δεδομένης της πίεσης της πανδημίας. Ενώ αυτή η αύξηση της ζήτησης αποτελεί πρόκληση για τη φιλανθρωπική οργάνωση, καταδεικνύει επίσης ότι το στίγμα που σχετίζεται με την ψυχική υγεία αντικαθίσταται από μια κουλτούρα ανοιχτής στάσης σχετικά με το θέμα, κάτι που πιστεύουμε ότι είναι ένα θετικό βήμα προς τα εμπρός».


Σχετικά Άρθρα