ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Η ψυχική υγεία των μαθητών γυμνασίου των ΗΠΑ επιδεινώθηκε στην πανδημία

12 Απριλίου 2022, 10:00

images

Οι ανησυχίες για την ψυχική υγεία μαθητών γυμνασίου στις Ηνωμένες Πολιτείες αυξήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, σύμφωνα με αποτελέσματα έρευνας που δημοσιεύθηκαν από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC).

Σύμφωνα με το CNN, υπήρξε μεγάλη αύξηση των μαθητών που ανέφεραν επίμονη θλίψη ή απελπισία, σκέψεις ή ακόμη και απόπειρα αυτοκτονίας την τελευταία δεκαετία. Ωστόσο, τα ευρήματα από τη νέα έρευνα των CDC υποδηλώνουν ότι η ψυχική υγεία των νέων είναι ακόμη χειρότερη κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Η έρευνα διεξήχθη μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουνίου 2021 σε ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα περίπου 8.000 μαθητών γυμνασίου.

Συνολικά, περισσότερο από το ένα τρίτο (37%) των μαθητών γυμνασίου στις Ηνωμένες Πολιτείες παρουσίασαν κακή ψυχική υγεία κατά τη διάρκεια της πανδημίας, σύμφωνα με την έρευνα του CDC. Περισσότεροι από δύο στους πέντε μαθητές (44%) είχαν νιώσει επίμονη θλίψη ή απελπισία που τους έκανε να σταματήσουν να κάνουν κάποιες συνήθεις δραστηριότητες. Περίπου 1 στους 5 σκέφτηκε σοβαρά να αυτοκτονήσει και περίπου 1 στους 10 μαθητές είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας.

«Η νεολαία βρίσκεται σε κρίση», είπε η Kathleen Ethier, διευθύντρια του τμήματος Υγείας των Εφήβων και της Σχολικής Υγείας των CDC, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των μέσων ενημέρωσης.

Ακόμη, από την αρχή της πανδημίας, περίπου τα 2/3 των μαθητών δήλωσαν ότι ήταν πιο δύσκολο να ολοκληρώσουν τις σχολικές τους εργασίες. Συνολικά, περισσότεροι από τους μισούς μαθητές ανέφεραν συναισθηματική κακοποίηση από ένα γονέα ή άλλο ενήλικα στο σπίτι τους και περίπου το 1/4 αντιμετώπισε πείνα.

«Τα προβλήματα ψυχικής υγείας στη νεολαία συνδέονται συχνά με άλλους συμπεριφορικούς κινδύνους, όπως είναι η χρήση ναρκωτικών, η βία και οι σεξουαλικές συμπεριφορές υψηλότερου κινδύνου», δήλωσε ο Δρ Jonathan Mermin, διευθυντής του Εθνικού Κέντρου για τον HIV, την ιογενή ηπατίτιδα, τα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα και την πρόληψη της φυματίωσης των CDC, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης. «Και αυτά τα προβλήματα μπορούν να έχουν μόνιμες αρνητικές επιπτώσεις μέχρι την ενηλικίωση».

Περίπου το 1/3  των μαθητών γυμνασίου δήλωσε ότι είχε κάνει χρήση καπνού, αλκοόλ, μαριχουάνας ή κατάχρησης συνταγογραφούμενων οπιοειδών το πρώτο εξάμηνο του 2021, ενώ περίπου 1 στους 3 ανέφερε ότι έκανε χρήση αυτών των ουσιών περισσότερο κατά τη διάρκεια της πανδημίας σε σύγκριση με πριν.

«Επειδή τα σχολεία διαδραματίζουν σημαντικό προστατευτικό ρόλο στη ζωή των νέων, πρέπει να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να υποστηρίξουμε τα εκπαιδευτικά ιδρύματα και τις πολιτικές τους», κατέληξε ο Mermin.



Σχετικά Άρθρα