ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Εορτασμός 50 χρόνων γάμου στην ΜΕΘ

24 Απριλίου 2020, 10:00

images

Η Sandra και ο Giancarlo είναι 71 και 73 ετών αντίστοιχα και έχουν ζήσει μαζί σχεδόν μία ζωή καθώς προχθές συμπλήρωσαν 50 χρόνια γάμου! Δυστυχώς όμως δεν γιόρτασαν στο σπίτι τους αλλά στο νοσοκομείο Murri του Fermo, στην περιοχή Marche, όπου νοσηλεύονται σε σταθερή αλλά σοβαρή κατάσταση λόγω του covid-19. 

Το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό φροντίζει να κρατά μαζί το αγαπημένο ζευγάρι και όταν πληροφορήθηκαν ότι πλησιάζει η "χρυσή" επέτειος των γάμων τους, αποφάσισαν να τους κάνουν και πάρτι- έκπληξη!

Πενήντα μικρές καρδιές από κέϊκ, ένα μικρό κεράκι που έμεινε σβηστό για λόγους ασφαλείας καθώς στο δωμάτιο υπήρχαν συσκευές οξυγόνου, και οι καλές προθέσεις του προσωπικού ήταν αρκετές. Όπως εξήγησε ο νοσηλεύτρια Roberta Ferretti μιλώντας στην εφημερίδα Corriere della Sera, "παίξαμε το γαμήλιο εμβατήριο, βάλαμε τα κρεβάτια τους κοντά-κοντά και αυτοί με τις λίγες δυνάμεις που τους έχουν απομείνει, πιάστηκαν χέρι-χέρι. Ήταν μια απίστευτη, μια πολύ όμορφη στιγμή. Αυτές είναι οι στιγμές που αξίζουν τις θυσίες μας αυτές τις μέρες". 

Η συντροφικότητα που βιώνουν τα ζευγάρια μετά από πολλά χρόνια κοινού βίου, είναι μία σχέση παρόμοια με αυτή που βιώνει η μητέρα με το παιδί της, λένε οι ειδικοί. Είναι σαν ο άλλος να γίνεται μέρος του σώματός σου, κομμάτι σου, αναπόσπαστο μέρος της ζωής σου.

Τα ζευγάρια που έχουν την τύχει να το ζήσουν αυτό, βιώνουν απερίγραπτο στρες όταν αναγκάζονται να αποχωριστούν ο ένας τον άλλο και δεν είναι σπάνιο μεταξύ ηλικιωμένων να πεθαίνει ο ένας και μετά από μικρό χρονικό διάστημα να πεθαίνει και ο άλλος. Ακόμα όμως κι αν δεν συμβεί κάτι τόσο τραγικό, ο σύζυγος που μένει πίσω βιώνει κατάθλιψη και αγχώδεις διαταραχές.


Σχετικά Άρθρα