ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Βελτιώνουμε την ψυχολογία μας με βοήθεια ειδικού αλλά και φυσικούς τρόπους

19 Μαρτίου 2021, 09:00

images

Έρευνα στην ΕΕ απέδειξε για πολλοστή φορά ότι εν μέσω πανδημίας, ο ένας στους τρεις πάσχει είτε από κάποια μορφή κατάθλιψης είτε από κάποια αγχώδη διαταραχή. 

Οι καταστάσεις αυτές απαιτούν την βοήθεια ειδικού ψυχικής υγείας, ψυχολόγου ή ψυχιάτρου και σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμα και φαρμακευτική αγωγή. Πλην όμως, όταν πρόκειται για ήπια περιστατικά που εκφράστηκαν πρώτη φορά μέσα στην καραντίνα, υπάρχει η περίπτωση να μπορούν να βοηθήσουν η γυμναστική, οι ασκήσεις αναπνοής και κάποια βότανα με αγχολυτική δράση... 

Τέτοια είναι η λεβάντα, η πασιφλόρα και η βαλεριάνα. Τα τρία αυτά βότανα αποτελούν μια αρχαία γνώση που είτε μεμονωμένα, είτε σε συνδυασμό μπορούν να έχουν ηρεμιστική δράση.  

Ειδικά η λεβάντα έχει αποδειχθεί ότι όχι μόνο είναι αγχολυτική αλλά βοηθά και στον καλό και ήρεμο ύπνο. Η πασιφλόρα ενισχύει την χαλάρωση και έχει αποδειχθεί ότι μειώνει την ένταση των γενικευμένων διαταραχών άγχους. Η βαλεριάνα είναι επίσης γνωστή για τις κατευναστικές της ιδιότητες και πολύ συχνά συνδυάζεται με την πασιφλόρα για να ηρεμήσει το νευρικό σύστημα.

Η χρήση αυτών των βοτάνων είναι ασφαλής, όμως θα πρέπει να αποφεύγεται ο συνδυασμός τους με τυχόν αγχολυτική αγωγή. Καλό θα ήταν βέβαια να συμβουλευτείτε πρώτα τον γιατρό σας.


Σχετικά Άρθρα