ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Αυτός είναι ο τρόπος να κάνουμε τα παιδιά μας ευτυχισμένα

13 Δεκεμβρίου 2020, 09:00

images

Έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Ιλινόις στο Σικάγο,  δίνει μια ενδιαφέρουσα απάντηση στο ερώτημα πως θα κάνουμε τα παιδιά μας ευτυχισμένα και υποδεικνύει ποιο θα ήταν το κατάλληλο δώρο σε κάθε ηλικία.

Σύμφωνα με τα ευρήματα που δημοσιεύονται στο International Journal of Research in Marketing, τόσο τα υλικά αγαθά όσο και οι βιωματικές εμπειρίες αποτελούν πηγή χαρά για τους ανήλικους, ωστόσο η ηλικία αποτελεί τον καθοριστικό παράγοντα για το ποιο από τα δύο θα έχει τη μεγαλύτερη επίδραση στο παιδί.

Τέσσερις μελέτες σε παιδιά και εφήβους, με επικεφαλής τη Lan Nguyen Chaplin, επίκουρη καθηγήτρια Marketing στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόις, έδειξαν ότι στα παιδιά ηλικίας 3 έως 12 ετών τα υλικά αγαθά επέφεραν μεγαλύτερη ικανοποίηση και χαρά, ωστόσο, στις μεγαλύτερες ηλικίες ήταν οι εμπειρίες που προκάλεσαν έντονα αισθήματα.

Το μυστικό, σύμφωνα με τη Δρ Chaplin, είναι η μνήμη: Μια βόλτα σε ένα θεματικό πάρκο όπως η Disneyland μπορεί να είναι συναρπαστική εμπειρία για τους μικρούς, για να διαρκέσει ο ενθουσιασμός όμως θα πρέπει τα παιδιά να μπορούν να ανακαλούν τα γεγονότα.

Σε αντίθεση με την απτή ευχαρίστηση από τα ένα καινούργιο παιχνίδι, μια βιωματική εμπειρία μετά βίας παραμένει στη μνήμη των παιδιών. Μπορεί να ανατραπεί ο εφήμερος χαρακτήρας της εμπειρίας για τα παιδιά;

Ναι μπορεί με φωτογραφίες και βίντεο όπως και με συζητήσεις που θα κάνουν για αυτήν την εμπειρία. Και παρατηρήθηκε ότι όσα παιδιά συζητούν με τους γονείς και βλέπουν μαζί φωτογραφίες από μια κοινή δραστηριότητα, είναι πιο ευτυχισμένα.


Σχετικά Άρθρα