ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ασκήσεις για το πνευμονογαστρικό νεύρο με στόχο τη διαχείριση του στρες

31 Ιουλίου 2023, 07:00

images

Το πνευμονογαστρικό νεύρο είναι ένα πολύπλοκο νεύρο που διαπερνά όλο τον οργανισμό και στέλνει σήματα προς και από διαφορετικά όργανα και μέρη του σώματος. Αυτό το νεύρο μπορεί να τονωθεί μέσω της άσκησης για τη βελτίωση της ψυχικής υγείας και της πέψης, τη μείωση του άγχους, την προώθηση του καλύτερου ύπνου και έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τα συμπτώματα της ημικρανίας.

Μπορείτε να ενσωματώσετε τη διέγερση του πνευμονογαστρικού νεύρου στη ζωή σας με πολλούς οικονομικούς και διασκεδαστικούς τρόπους. Κάθε ένας έχει αποδεδειγμένα οφέλη για την προώθηση της ευημερίας και τη βελτίωση της ψυχικής υγείας.

1. Αθλητικές ασκήσεις

Αερόβιες ασκήσεις όπως τρέξιμο, βάδην, κολύμπι ή ποδηλασία μπορούν να τονώσουν το πνευμονογαστρικό νεύρο. Αυτές οι ασκήσεις προάγουν την ενεργοποίηση του παρασυμπαθητικού νευρικού συστήματος, συμπεριλαμβανομένου του πνευμονογαστρικού νεύρου, το οποίο μπορεί να βελτιώσει τη συνολική ευεξία και την ευτυχία σας.

Μια άλλη μορφή άσκησης είναι η γιόγκα. Η γιόγκα συνδυάζει σωματικές στάσεις και έλεγχο της αναπνοής, που μπορεί να ενισχύσει τη δραστηριότητα του πνευμονογαστρικού νεύρου. Η εξάσκηση στη βαθιά αναπνοή και οι διατάσεις ενεργοποιούν το πνευμονογαστρικό νεύρο και προάγουν τη χαλάρωση.

2. Ασκήσεις αναπνοής

Το πνευμονογαστρικό νεύρο είναι στενά συνδεδεμένο με τη χαλάρωση του σώματος. Οι αργές, βαθιές ασκήσεις αναπνοής ενεργοποιούν το παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα και προάγουν τη χαλάρωση. Αυτή η ενεργοποίηση, με τη σειρά της, διεγείρει το πνευμονογαστρικό νεύρο και βοηθά στη ρύθμιση του καρδιακού παλμού, της αρτηριακής πίεσης και της πέψης και μπορεί να προάγει τον καλύτερο ύπνο.

3. Διαλογισμός

Οι πρακτικές διαλογισμού και επίγνωσης βοηθούν στην ενεργοποίηση του παρασυμπαθητικού νευρικού συστήματος, συμπεριλαμβανομένου του πνευμονογαστρικού νεύρου. Η εστίαση στις τεχνικές αναπνοής και η ηρεμία που προσφέρει ο διαλογισμός, μπορούν να ενισχύσουν τη διέγερση του πνευμονογαστρικού νεύρου.

4. Τραγούδι

Το τραγούδι απαιτεί βαθιές αναπνοές και δυνατή φωνή, που, όπως προαναφέρθηκε, διεγείρουν το πνευμονογαστρικό νεύρο. Αυτές οι δραστηριότητες εμπλέκουν τους μύες στο λαιμό και τις φωνητικές χορδές, ενεργοποιώντας το πνευμονογαστρικό νεύρο.

Αυτές οι μέθοδοι μπορούν να συμβάλουν χαλάρωση και να προάγουν τον καλύτερο ύπνο και τη συνολική ψυχική ευεξία.


Σχετικά Άρθρα