ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ψάρια και θαλασσινά για περισσότερο σεξ…

08 Αυγούστου 2019, 20:30

images

Έρευνα του Harvard και ειδικά του «T.H. Chan School of Public Health», δείχνει ότι η διατροφή με θαλασσινά μπορεί να τονώσει όντως τη λίμπιντο!  

Κατά την διεξαγωγή της έρευνας παρακολουθήθηκαν διαχρονιλά 500 ζευγάρια που προσπαθούσαν να κάνουν παιδί. Οι συμμετέχοντες σημείωναν πόσο συχνά έτρωγαν θαλασσινά (ψάρια και οστρακοειδή) μέσα σε διάρκεια 4 ετών, σε συνδυασμό με πόσο συχνά έρχονταν σε σεξουαλική επαφή. Τα αποτελέσματα ήταν αποκαλυπτικά: Το 92% όσων κατανάλωναν θαλασσινά πάνω από δύο φορές την εβδομάδα, περίμεναν παιδί μέχρι το τέλος του ίδιου χρόνου. Ενώ άντρες και γυναίκες που κατανάλωσαν πάνω από 8 μερίδες θαλασσινών το μήνα, φάνηκε ότι έκαναν περισσότερο σεξ κατά 22% σε σχέση με τους υπόλοιπους.

Η γνώση ότι τα οστρακοειδή είναι αφροδισιακά χάρη στον ψευδάργυρο που περιέχουν, είναι παλιά! Αλλά τώρα οι ερευνητές παρατήρησαν ότι η σχέση μεταξύ της διατροφής με ψάρια και της εγκυμοσύνης δεν εξηγείται μόνο από την αυξημένη συχνότητα του σεξ. Οπότε διασταύρωσαν την παρατήρηση!

Κι όχι μόνον αυτό: Το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξαν για τον μηχανισμό μέσω του οποίου συμβαίνει αυτό, είναι ότι τα ψάρια μπορούν να επηρεάσουν την ποιότητα του σπέρματος, την ωορρηξία ή την ποιότητα του εμβρύου.

«Τα αποτελέσματα υπογραμμίζουν τη σημασία της διατροφής όχι μόνο της γυναίκας αλλά και του άνδρα μέχρι την εγκυμοσύνη και υποδεικνύουν ότι και οι δύο σύντροφοι πρέπει να εντάξουν περισσότερα ψάρια στη διατροφή τους για να έχουν τα μέγιστα δυνατά οφέλη ως προς την γονιμότητα», επισημαίνουν τώρα οι ερευνητές.

Αν και τα ψάρια είναι πλούσια σε πρωτεΐνες και άλλα θρεπτικά συστατικά για τις έγκυες, πολλές τα αποφεύγουν για να μην εκτεθούν στον υδράργυρο που μπορεί να επηρεάσει την ανάπτυξη των εμβρύων. Παρόλα αυτά, μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσουν και να βρουν την χρυσή τομή!

  • Τα ευρήματα της μελέτης δημοσιεύθηκαν στην ιατρική επιθεώρηση «Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism».

Σχετικά Άρθρα