ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Πόσο σεξ πρέπει να κάνουμε τελικά;

26 September 2019, 17:00

images

Κάνουμε αρκετό σεξ; Και ποιος μπορεί να βεβαιώσει για το αντίθετο; Με ποια κριτήρια;

Όλα στην ζωή μας έχουν μπει σε πρόγραμμα. Για τις ανθρώπινες σχέσεις όμως δίνουμε προσωπικές μάχες για να μείνουν έξω από τον «αυτοματισμό» της σύγχρονης ζωής. Γιατί λοιπόν να υπάρχει ένας «αριθμός» και για το σεξ;

Οι ειδικοί απαντούν «επειδή κάνει καλό στην σωματική και ψυχική υγεία». Και τότε τραβούν την προσοχή μας να ακούσουμε τι έχουν να συμβουλεύσουν.

Τα νέα είναι καλά για όσους επιστρέφουν κάθε μέρα στο σπίτι εξοντωμένοι από την εργασία τους και ζαλισμένοι από τις απαιτήσεις των παιδιών...

«Δεν χρειάζεται να είναι καθημερινό», επισημαίνουν. Όπως παρατήρησαν μελετώντας εκατοντάδες παντρεμένα ζευγάρια, παρότι το σεξ μας φέρνει πιο κοντά σε όλα τα επίπεδα, μπορεί να είναι ωφέλιμο κι αν το κάνουμε μία φορά την εβδομάδα.

«Δεν νομίζω ότι τα ζευγάρια έχουν κάτι να κερδίσουν νιώθοντας πίεση να κάνουν συχνά σεξ ενώ νιώθουν κουρασμένα και δεν έχουν διάθεση», λέει η Δρ. Amy Muise, που είναι ερευνήτρια στον τομέα σεξουαλικών σχέσεων του Dalhousie University in Canada.

Η ίδια προσθέτει ότι η επαφή μία φορά την εβδομάδα μπορεί να δώσει τα ίδια οφέλη στα ζευγάρια με την καθημερινή σεξουαλική δραστηριότητα. Και αναλύοντας το σκεπτικό της αναφέρει:

«Η μία φορά την εβδομάδα είναι ένας ρεαλιστικός στόχος που μας αφαιρεί το άγχος και τις ενοχές και μας χαλαρώνει ώστε να το απολαμβάνουμε. Ενώ η στόχευση να το κάνουμε κάθε μέρα, το βάζει σε έναν προγραμματισμό πιεστικό και του αφαιρεί το στοιχείο του αυθορμητισμού».

Στη μελέτη που έκαναν στο συγκεκριμένο τμήμα μεταξύ 2400 παντρεμένων ζευγαριών, έδειξε ότι το σεξ αυξάνει το αίσθημα της ευτυχίας και ικανοποίησης από την σχέση.

Και παρότι προσθέτουν ότι το σεξ και περισσότερες φορές την εβδομάδα δεν είναι κάτι που αντενδείκνυται για αυτούς που το θέλουν, η μία φορά την εβδομάδα αναδείχτηκε ως η «χρυσή τομή» της ευτυχίας και της επιτυχίας στα παντρεμένα ζευγάρια.

ΠΗΓΗ: Social Psychological and Personality Science.

Σχετικά Άρθρα