ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ποινικό αδίκημα το σεξ εκτός γάμου στην Ινδονησία

21 September 2019, 10:00

images

Το ακούσαμε κι αυτό! Την επόμενη εβδομάδα στην Ινδονησία θα φέρουν προς ψήφιση νόμο που θα ποινικοποιεί το σεξ εκτός γάμου και θα προβλέπει αυστηρότατες ποινές για τους…παραβάτες.

Στην Ινδονησία ζουν κυρίως μουσουλμάνοι αλλά υπάρχουν και μεγάλες κοινότητες χριστιανών, ινδουιστών και βουδιστών. Οι ακραίοι μουσουλμάνοι πάντως φαίνεται ότι επικρατούν στη χώρα με αποτέλεσμα να προωθούνται νόμοι οι οποίοι δεν σέβονται βασικά ανθρώπινα δικαιώματα.

Την ενημέρωση για το νέο νόμο μετέδωσε το Reuters μετά από σχετικές συνεντεύξεις που παραχώρησαν στο πρακτορείο τέσσερις αξιωματούχοι.

Ο αναχρονιστικός νόμος μάλιστα εντάσσεται σε ένα σύνολο πολλών άλλων που αναμένεται να αντικαταστήσουν τη νομολογία που ισχύει στη χώρα από την εποχή που ήταν αποικία.

«Το κράτος πρέπει να προστατεύσει τους πολίτες από συμπεριφορές που είναι αντίθετες στις επιταγές του Θεού», είπε μιλώντας στο Reuters ο Nasir Djamil, βουλευτής του συντηρητικού κόμματος.

Πρόσθεσε ότι είναι σύμφωνοι οι ηγέτες όλων των θρησκειών οι οποίοι ενημερώθηκαν εγκαίρως για τα νέα δεδομένα στη χώρα.

Εξάλλου, θα δοθεί ελευθερία σε τοπικούς άρχοντες να επιβάλλουν ποινές σε όσους παραβιάζουν παραδόσεις και τοπικά έθιμα με τους ακτιβιστές να μιλούν για 400 τουλάχιστον απαγορεύσεις που πλήττουν την ελευθερία του ανθρώπου, όπως είναι η υποχρεωτική χρήση του χιτζάμπ από τις γυναίκες.

Πρόκειται για μια προσπάθεια ακραίας ισλαμοποίησης της Ινδονησίας που είχε επιχειρηθεί χωρίς επιτυχία και το 2006 αλλά τώρα – όπως όλα δείχνουν-  θα καταφέρουν να την επιβάλλουν,με τις γυναίκες, τους ομοφυλόφιλους, τους αλλοδαπούς και τους μη μουσουλμάνους να είναι στο στόχαστρο.

Δεδομένου μάλιστα ότι ακόμα και η έκφραση αντίρρησης προς τις επιλογές των κυβερνώντων θα επισύρει μεγάλες ποινές με στέρηση της ελευθερίας για πολλά έτη, οι ακτιβιστές κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου στις κυβερνήσεις του κόσμου.

ΠΗΓΗ: REUTERS

Σχετικά Άρθρα