ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Πλαστική επέμβαση στα μπράτσα; Κι όμως υπάρχει και την κάνουν πολλές γυναίκες

16 Αυγούστου 2019, 20:00

images

Τα χοντρά μπράτσα που δεν αδυνατίζουν εύκολα, αλλά και τα χαλαρά λόγω ηλικίας ή απώλειας πολλών κιλών, είναι ένα αισθητικό πρόβλημα που ειδικά στις γυναίκες δημιουργεί ψυχολογικά και πρακτικά προβλήματα ειδικά με την επιλογή ρούχων.

Η επέμβαση που λύνει το πρόβλημα ονομάζεται βραχιονοπλαστική και θεωρείται μία απλή και χωρίς κινδύνους επέμβαση η οποία γίνεται από πλαστικό χειρουργό υπό γενική αναισθησία αλλά δεν απαιτεί παραμονή στο νοσοκομείο παραπάνω από μερικές ώρες.

Η επέμβαση γίνεται σε όλες τις ηλικίες μετά τα 18 έτη και χρησιμοποιούνται 3 πιθανοί τρόποι ανάλογα την βλάβη που πρέπει να διορθωθεί:

Στους νέους με καλό δέρμα θα γίνει λιποαναρρόφηση και στην συνέχεια θεραπείες με ραδιοσυχνότητες για σύσφιξη.

Αν πάλι υπάρχει πολύ περιττό λίπος και ταυτόχρονα το δέρμα είναι χαλαρό, γίνεται λιποαναρρόφηση και περιορισμένης έκτασης βραχιονοπλαστική με την τομή να βρίσκεται μέσα στη μασχάλη.

Όταν όμως η χαλάρωση είναι μεγάλη, γίνεται η εκτεταμένη χειρουργική επέμβαση βραχιονοπλαστικής με την τομή να ξεκινάει από την μασχάλη και να φτάνει μέχρι πιο πάνω από τον αγκώνα ώστε να αφαιρεθεί μεγάλο κομμάτι δέρματος. Αλλά καθώς είναι από την εσωτερική πλευρά του χεριού, κρύβεται εύκολα και με τον καιρό σβήνει η τομή.  

Αμέσως μετά την επέμβαση θα πρέπει ο ασθενής να φορέσει ειδικό κορσέ και στα δύο χέρια. Το αποτέλεσμα είναι μόνιμο και χαλάει μόνο αν ο ασθενής πάρει πολλά κιλά τα επόμενα χρόνια στην ίδια περιοχή. Άλλωστε κάθε πλαστική χειρουργική παρέμβαση μπορεί να «χαλάσει» αν βάλουμε πολλά κιλά ή κάνουμε όσα ο γιατρός μας έχει πει να αποφύγουμε ώστε να διατηρηθεί το αποτέλεσμα.

ΠΗΓΗ: European Association of Plastic Surgeons

Σχετικά Άρθρα