ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Πιο έντονα φρύδια με διάφορες τεχνικές - Προέχει η υγεία

06 Αυγούστου 2019, 21:00

images

Μολύβια φρυδιών, σκιές φρυδιών, τατουάζ φρυδιών που θα δώσουν το σχήμα που θέλουμε, μας ομορφαίνουν βελτιώνοντας δραματικά το βλέμμα μας. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν ότι όλο και περισσότερες γυναίκες όλων των ηλικιών επιλέγουν να επέμβουν στα φρύδια τους.

Το microblading φρυδιών, η πιο πρόσφατη τεχνική για τέλεια φρύδια θεωρείται ακόμα καλύτερη του tattoo καθώς έχει τόσο φυσικό αποτέλεσμα σαν να γεννηθήκαμε με τέτοια φρύδια.

Τα φρύδια ως τέχνη έχει παρατηρηθεί να αποτελούν αντικείμενο φροντίδας της γυναικείας ομορφιάς (αλλά και της ανδρικής σπανιότερα) ήδη από την αρχαιότητα όπου λαοί έβαφαν με διάφορα υλικά τα φρύδια τους για να κάνουν το βλέμμα τους πιο έντονο και επιβλητικό.

Οι Βαβυλώνιοι και οι αρχαίοι Αιγύπτιοι είναι μερικοί εξ αυτών όπως μαρτυρούν τοιχογραφίες και κείμενα. Δεν είναι ως εκ τούτου κάτι καινούργιο ούτε αφορά τον δυτικό πολιτισμό.

Σε ό,τι αφορά την υγεία πάντως είναι καλό να φροντίζουμε ώστε να χρησιμοποιούνται αποστειρωμένα εργαλεία και υποαλλεργικά υλικά ώστε να αποφύγουμε περιπέτειες όπως μολύνσεις. Εξάλλου, τα άτομα με προβλήματα στα μάτια είναι χρήσιμο να ρωτούν την γνώμη δερματολόγου και να αποφεύγουν τις υπερβολές στην έκταση της διόρθωσης των φρυδιών.

Πολλές δημόσιες υπηρεσίες απαιτούν από τους επαγγελματίες του τατουάζ να έχουν σχετική εκπαίδευση αιμογενών παθογόνων που παρέχεται από τον ερυθρό σταυρό και τον OSHA. Οι δερματολόγοι έχουν παρατηρήσει σπάνιες αλλά σοβαρές επιπλοκές στο σώμα από τις χρωστικές των τατουάζ, και έχουν επισημάνει ότι οι άνθρωποι που κάνουν τατουάζ σπάνια εκτιμούν τους κινδύνους για την υγεία τους πριν τα κάνουν. Μάλιστα κάποιοι γιατροί συστήνουν πιο αυστηρή νομοθεσία σχετικά με τις χρωστικές που χρησιμοποιούνται στα τατουάζ.

Η γνώμη της ειδικού:

Η Δρ. Κατερίνα Λαμπρινοπούλου, δερματολόγος-αφροδισιολόγος, δρ. πανεπιστημίου Αθηνών λέει μιλώντας στο YgeiaWatch:

«Τα τατουάζ στα φρύδια δεν παρουσιάζουν ιδιαίτερο πρόβλημα. Αυτοί που θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικοί είναι όσοι έχουν ιστορικό υπερτροφικών ουλών και χηλοειδών αν και είναι μια περιοχή που δεν παρουσιάζει συχνά χηλοειδή σημάδια αλλά σε αυτούς λέμε να τα αποφεύγουν. Επίσης θα πρέπει να είναι προσεκτικοί και τους αποτρέπω να το κάνουν, αυτοί που έχουν λεύκη επειδή οποιοσδήποτε τραυματισμός σε άτομα με λεύκη μπορεί να προκαλέσει στην περιοχή αυτή βλάβη. Ονομάζεται μάλιστα αυτό φαινόμενο Koebner. Τέλος, τα άτομα που έχουν παρουσιάσει αλλεργίες σε άλλα τατουάζ πρέπει να προσέχουν και να ενημερώσουν το άτομο που τους κάνει το τατουάζ φρυδιών. Συνήθως -πρέπει να πούμε- ότι είναι τα τατουάζ της χένας που κάνουν αυτήν την αλλεργία κι όχι τα ημιμόνιμα ή μόνιμα. Και βέβαια τα άτομα που έχουν πολύ λιπαρό δέρμα να γνωρίζουν ότι το αποτέλεσμα είναι απρόβλεπτο και δεν διαρκεί».

Σχετικά Άρθρα