ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Πείτε «αντίο» στις ρυτίδες με αυτόλογη μεσοθεραπεία

08 Ιουλίου 2019, 13:46

images

Σύντομη, ανώδυνη και χωρίς να αφήνει σημάδια, η αυτόλογη μεσοθεραπεία με P.R.P. «νικά» στα σημεία κάθε άλλη μη επεμβατική μέθοδο, καθώς αναζωογονεί θεαματικά την επιδερμίδα, ενώ τα αποτελέσματά της διαρκούν έως και 12 μήνες!

Όπως εξηγεί στο YgeiaWatch ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης, MD CCST, «οι αυτόλογοι αυξητικοί παράγοντες προέρχονται από τα ενεργοποιημένα αιμοπετάλια P.R.P. (platelet rich plasma), που ουσιαστικά αποτελούν υποπροϊόν του αίματός μας, πλούσιο σε αιμοπετάλια, επιτρέποντας έτσι στο σώμα μας να χρησιμοποιήσει μια φυσιολογική οδό υγιούς αντίδρασης σε επιταχυνόμενους ρυθμούς. Η λειτουργία των αυξητικών παραγόντων έγκειται στην ενεργοποίηση των ενήλικων βλαστοκυττάρων, που με τη σειρά τους μεταπλάθονται σε ώριμα κύτταρα του προς επί διόρθωση ιστού, με σκοπό τη γρηγορότερη διαδικασία επούλωσής του».


Τι είναι;

Πρόκειται για μέθοδο αισθητικής ιατρικής, η οποία έχει πολλαπλή δράση ως προς την αναζωογόνηση των ιστών. Εφαρμόζεται για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της γήρανσης και των ρυτίδων, ενώ δρα και υπέρ της σύσφιξης, της καταπολέμησης κυτταρίτιδας και άλλων αισθητικών προβλημάτων, όπως ουλές, αλωπεκία και τριχόπτωση. «Σε αντίθεση με την ετερόλογη μεσοθεραπεία, κατά την οποία εμφυτεύονται ενδοδερμικά υαλουρονικό οξύ, αμινοξέα, βιταμίνες, αντιοξειδωτικά, η επαναστατική μέθοδος της αυτόλογης μεσοθεραπείας αξιοποιεί το ίδιο το πλάσμα του ασθενούς με στόχο την απελευθέρωση αυξητικών παραγόντων, οι οποίοι ενεργοποιούν την κυτταρική αναγέννηση, πολλαπλασιάζοντας τους ινοβλάστες και συντελώντας στη διέγερση του κολλαγόνου», επισημαίνει ο πλαστικός χειρουργός.


Πώς εφαρμόζεται;   

Ο γιατρός πραγματοποιεί αρχικά αιμοληψία 10ml. Στη συνέχεια υποβάλλει το αίμα σε φυγοκέντρηση, με σκοπό τον διαχωρισμό του πλάσματος, συμπεριλαμβανομένων των αιμοπεταλίων, από τα έμμορφα στοιχεία του αίματος. Με τη βοήθεια λεπτής βελόνας εγχύει το P.R.P. στην υπό θεραπεία περιοχή.


Αποτέλεσμα

Καταπολέμηση ρυτίδων, βελτίωση υφής, αύξηση της σφριγηλότητας του δέρματος, ενδογενής ενυδάτωσή του, ελαστικότητα και λάμψη.


Παρενέργειες

Ο κ. Γαϊτάνης μας εξηγεί ότι μπορεί να υπάρξει «ελαφρύ πρήξιμο ή κάποιες εκχυμώσεις, οι οποίες υποχωρούν σε 2-3 ημέρες. Δεν υπάρχουν αλλεργικές αντιδράσεις ή μολύνσεις, καθώς το προϊόν δεν είναι τοξικό. Είναι απολύτως ασφαλές ως προς τη μετάδοση ασθενειών, εφόσον χρησιμοποιείται το αίμα του ίδιου του ασθενούς».


Υπάρχουν περιορισμοί;

Οι ασθενείς που αντιμετωπίζουν οποιοδήποτε πρόβλημα με το αίμα τους δεν θα πρέπει να προβούν σε αυτόλογη μεσοθεραπεία. Εξάλλου, η θεραπεία δεν θα πρέπει να εφαρμόζεται σε ασθενείς που αντιμετωπίζουν χρόνια νόσο ήπατος, HIV, αν διανύουν περίοδο εγκυμοσύνης ή ακολουθούν αντιπηκτική αγωγή. Ενώ η μεσοθεραπεία με αυτόλογους αυξητικούς παράγοντες προσφέρει εξαιρετικά αποτελέσματα και σε συνδυασμό με botox ή υαλουρονικό οξύ, laser ή ραδιοσυχνότητες.

Σχετικά Άρθρα