ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Χάιντι Κλουμ: Κριτική για δηλώσεις της περί ημερήσιων θερμίδων

31 Αυγούστου 2023, 16:00

images

Η διατροφή του μοντέλου Χάϊντι Κλουμ θέτει για κάποιους πολλά ερωτηματικά, με τη Daily Mail να δημοσιεύει ότι η Κλουμ αποκάλυψε ότι λαμβάνει μόνο 900 θερμίδες την ημέρα κατά τη διάρκεια ενός Q & A στο Instagram. Στιγμιότυπα της ιστορίας έδειχναν να λέει στους θαυμαστές πόσο ζυγίζει. Κι ενώ η Κλουμ διέψευσε τις αναφορές σε ένα βίντεο που δημοσίευσε στα stories της στο Instagram, η συζήτηση συνεχίζεται...

«Κάποιος με ρώτησε πόσο ζύγιζα», διευκρίνισε η 50χρονη η οποία συνεχίζει να έχει το ίδιο κορμί που θαυμάζαμε στις πασαρέλες πριν από 30 χρόνια ενώ είναι μητέρα 4 παιδιών. «Και ανέβηκα στη ζυγαριά και έδειξα πόσο ζύγιζα. Και δεν ξέρω γιατί, αλλά οι άνθρωποι απλώς συνδυάζουν και γράφουν διάφορα ανυπόστατα πράγματα», συνέχισε το μοντέλο. «Και είναι πραγματικά λυπηρό επειδή δεν υπάρχει πια πραγματική δημοσιογραφία. Οι άνθρωποι απλώς φτιάχνουν ιστορίες. Έτσι, ένα άτομο γράφει, και μετά όλοι το αναδημοσιεύουν».

Τον Αύγουστο του 2017, το περιοδικό Women’s Health αποκάλυψε τη διατροφή της η οποία περιλάμβανε:

Πρωινό: τρία βιολογικά ασπράδια ομελέτα με σπανάκι, πράσινες πιπεριές, φρέσκα κρεμμυδάκια, μαϊντανό, συνοδευόμενο από ένα μικρό μπολ με φρέσκα φρούτα και τσάι χωρίς γάλα.

Μεσημεριανό: μερικές φορές γαλοπούλα ή κοτόπουλο με ρύζι μπασμάτι, λαχανικά και σαλάτα με ελαιόλαδο.

Δείπνο: σολομό ή κοτόπουλο σερβιρισμένο με σαλάτα και λαχανικά και για επιδόρπιο μαύρη σοκολάτα, σορμπέ παγωτό ή γιαούρτι.

Επίσης, είχε αναφέρει ότι τρώει μικρά γεύματα κάθε τρεις ώρες, δεν τρώει ποτέ μετά τις 8 μ.μ. και τρώει ένα μήλο όταν πεινάει πολύ. Το γερμανικής καταγωγής μοντέλο έχει ύψος 1,80 μ., οπότε σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Καρδιάς, Αίματος και Πνευμόνων, ο δείκτης μάζας σώματός της είναι εντός του φυσιολογικού εύρους. Ωστόσο, οι ειδικοί γιατροί συνιστούν στις γυναίκες να έχουν ημερήσια πρόληψη 1,500- 2.000 θερμίδων και να συζητούν τα προβλήματα βάρους με ειδικούς διατροφολόγους.

Σχετικά Άρθρα