ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Ωραίο σώμα με μία ώρα περπάτημα την ημέρα

02 Μαρτίου 2021, 16:00

images

Έρευνες αποκαλύπτουν ότι όταν περπατάμε μια ώρα την ημέρα με γρήγορο ρυθμό, χάνουμε βάρος όχι γρήγορα αλλά σταθερά! Μία εξ αυτών που διεξήχθη σε 11 ελαφρώς υπέρβαρες γυναίκες και δημοσιεύθηκε στην American Journal of Sports Medicine έδειξε ότι οι γυναίκες έχασαν κατά μέσο όρο 7,7 κιλά ή το 10% του αρχικού τους βάρους μετά από έξι μήνες καθημερινού περπατήματος με ζωηρό ρυθμό που σταδιακά έφτασε να διαρκεί μια ώρα.

Σύμφωνα μάλιστα με τους ερευνητές οι διαφορές στην απώλεια βάρους άρχισαν να γίνονται αντιληπτές αφού οι γυναίκες περπατούσαν για τουλάχιστον μισή ώρα κάθε φορά. Επιπροσθέτως, σε άλλη έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι γυναίκες με παχυσαρκία που περπατούσαν τρεις μέρες την εβδομάδα για μία με μιάμιση ώρα κάθε φορά έχασαν περίπου 2,7 κιλά σε μια περίοδο δώδεκα εβδομάδων συγκριτικά με τις γυναίκες που δεν περπατούσαν.

Για καλύτερα αποτελέσματα όσον αφορά την απώλεια βάρους, το καθημερινό περπάτημα θα πρέπει να συνδυάζεται με την αντίστοιχα προσεγμένη διατροφή. Δηλαδή αν περπατάμε μία ώρα την ημέρα και μετά τρώμε λίπη και ζάχαρη, δεν θα αδυνατίσουμε. Αν όμως προσέχουμε στοιχειωδώς την ποιότητα και την ποσότητα της διατροφής μας και περπατάμε ανελλιπώς καθημερινά μια ώρα την ημέρα με γοργό ρυθμό, τότε τα αποτελέσματα μπορούν να φανούν και μέχρι το καλοκαίρι!


Σχετικά Άρθρα