ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Miss England: Διαγωνίστηκε και στους τελικούς χωρίς μακιγιάζ

29 Νοεμβρίου 2022, 16:00

images

Πριν από 3 περίπου μήνες, μία είδηση που μας εξέπληξε θετικά είχε κάνει το γύρο του διαδικτύου: Μία φιναλίστ στο διαγωνισμό Miss England έγινε η πρώτη που διαγωνίστηκε χωρίς μακιγιάζ στην ιστορία του διαγωνισμού στα προκριματικά. Η Melisa Raouf, μια 20χρονη φοιτήτρια από το νότιο Λονδίνο, είχε προκριθεί στους ημιτελικούς του διαγωνισμού, επιλέγοντας να μην χρησιμοποιήσει καθόλου μακιγιάζ. Η ίδια ήταν μία πολλά υποσχόμενη υποψήφια και μάλιστα είχε δηλώσει πως σκόπευε να εμφανιστεί άβαφη και στους τελικούς.

Το είπε και το έκανε, λοιπόν! Μετά την πρόκρισή της, η ίδια κατάφερε να κερδίσει το στοίχημα που είχε θέσει στον εαυτό της και έφτασε μέχρι τους τελικούς. Το Μάιο, η ίδια είχε δημοσιεύσει μία selfie στο Instagram από με το πρόσωπό της να είναι εντελώς αμακιγιάριστο, γράφοντας ότι «αγκαλιάζει τις ατέλειες» μας.

«Σημαίνει πολλά για μένα, καθώς αισθάνομαι ότι πολλά κορίτσια διαφορετικών ηλικιών φορούν μακιγιάζ επειδή νιώθουν πίεση να το κάνουν», είχε πει η Raouf σε συνέντευξή της στη βρετανική εφημερίδα Independent.

"Αν κάποιος είναι ευτυχισμένος με το δέρμα του, δεν πρέπει να αναγκαζόμαστε να καλύπτουμε το πρόσωπό μας με μακιγιάζ. Τα ελαττώματά μας μας κάνουν αυτό που είμαστε και αυτό είναι που κάνει κάθε άτομο μοναδικό" συμπλήρωσε.

Μάλιστα, τόνισε ότι, αν και άρχισε να φοράει μακιγιάζ σε νεαρή ηλικία, αποφάσισε να αποφύγει την παράδοση για το διαγωνισμό. "Ποτέ δεν ένιωσα ότι πληρούσα τα πρότυπα ομορφιάς. Πρόσφατα αποδέχτηκα ότι νιώθω όμορφα με το δέρμα μου και γι' αυτό αποφάσισα να διαγωνιστώ χωρίς μακιγιάζ", είχε εξηγήσει στη συνέντευξη.

Η Angie Beasley, διευθύντρια του Miss England, δήλωσε στο CNN σε μια δήλωσή της: «Παρουσιάσαμε τον γύρο Bare Face Top Model το 2019 καθώς οι περισσότερες διαγωνιζόμενες  έστελναν εξαιρετικά επεξεργασμένες εικόνες, φορώντας πολύ μακιγιάζ και θέλαμε να δούμε το πραγματικό πρόσωπο πίσω από το μακιγιάζ."



Σχετικά Άρθρα