ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Οι Ιταλοί έχουν κάτι παραπάνω από καλή σχέση με το σεξ…

11 Αυγούστου 2019, 12:00

images

Ορατό πρόβλημα σεξουαλικού εθισμού παρουσιάζουν οι Ιταλοί «τιμώντας» τον τίτλο του «Λατίνου εραστή» αλλά και βάζοντας σε σκέψεις σεξολόγους και ψυχολόγους της χώρας τους και της Ευρώπης για τους τρόπους αντιμετώπισης του φαινομένου ειδικά στην χώρα αυτή.

Η ιταλική Ένωση για την Έρευνα του Σεξ (Associazione Italiana per la Ricerca in Sessuologia - AIRS) διεξήγαγε μια έρευνα για να εκτιμήσει αν υπάρχει και σε ποιο βαθμό εθισμός των Ιταλών στο σεξ. Για τον λόγο αυτό προχώρησε στην δημιουργία ενός ερωτηματολογίου που ανιχνεύει τις συμπεριφορές και τις επιθυμίες μέσα από 38 πολύ συγκεκριμένες ερωτήσεις.

Η έρευνα έλαβε χώρα σε 10 περιφέρειες της Ιταλίας, μεταξύ 1556 ατόμων εκ των οποίων το 53,5% ήταν άνδρες και το 46,5% γυναίκες.

Προβλήματα ανιχνεύτηκαν τελικά στο 6% του συνολικού δείγματος, που αντιστοιχούσε στο 10% των ανδρών που ερωτήθηκαν και στο 2% των ερωτηθέντων γυναικών.

Το πιο ενδιαφέρον στοιχείο ήταν ότι – όπως φάνηκε – ο σεξουαλικός εθισμός συνδέεται ευθέως με το επίπεδο της μόρφωσης. Δηλαδή όσο πιο μορφωμένος κάποιος, τόσο απέχει από το πρόβλημα καθώς μόνο το 4% των ερωτηθέντων με Ανώτατη Εκπαίδευση φάνηκε να έχει πρόβλημα!

Συνδέεται όμως και με την οικογενειακή κατάσταση καθώς οι ανύπανδροι φαίνεται να αντιμετωπίζουν το πρόβλημα σε ποσοστό 8% πιο συχνά από τους σοβαρά δεσμευμένους και παντρεμένους.

Ενώ παράλληλα, το ηλικιακό πλαίσιο των ατόμων με εθισμό κυμαίνεται από 36 ως 50 ετών, κάτι που επίσης αποτελεί ιδιαιτερότητα, καθώς θα περίμενε κάποιος κι από πολύ νεότερους να παρουσιάζουν το πρόβλημα. Όπως και να έχει, το σεξ θεωρείται και είναι μια φυσιολογική λειτουργία η οποία – όπως όλες – είναι καλό να μην ξεπερνά τα όρια του υγιούς και θεμιτού.

ΠΗΓΗ: European Society of Sexual Medicine

Σχετικά Άρθρα