ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Οι άβολες αρχικές στιγμές της ερωτικής σχέσης…

02 Αυγούστου 2019, 13:37

images

Όταν ζούμε μαζί επί πολλά χρόνια, δεν έχουμε πρόβλημα ακόμα και να βρεθούμε ταυτόχρονα στην τουαλέτα.

Στην αρχή μιας σχέσης όμως, όχι μόνο δεν υπάρχει οικειότητα για κάτι τέτοιο, αλλά η ντροπή που θα νιώσουμε με ορισμένες καταστάσεις μπορεί και να καταστρέψει ένα ωραίο ερωτικό βράδυ.

Για παράδειγμα, τα συμπτώματα του κατώτερου ουροποιητικού συστήματος που αφορούν στην αποθήκευση ή τη κένωση των ούρων από την ουροδόχο κύστη μπορεί να μας κάνουν να κοκκινίσουμε.

Σ’ αυτά περιλαμβάνεται η συχνουρία, δηλαδή η ανάγκη για συχνή ούρηση, η επιτακτική ανάγκη για ούρηση, είτε όταν αυτή μπορεί να ελεγχθεί είτε όχι, η μειωμένη ροή των ούρων και η νυκτουρία», μας εξηγεί ο εξειδικευθείς στη Λαπαροσκοπική και Ρομποτική Χειρουργική, Χειρουργός Ουρολόγος δρ Μάρκος Καραβιτάκης.

Στον άνδρα, κάτι τέτοιο σχετίζεται συνήθως με τον προστάτη του. Ενώ στις γυναίκες είτε υπάρχει κάποια ουρολοίμωξη είτε κάποιο πρόβλημα στην ουρήθρα.

Πάντως, σύμφωνα με μια ανασκόπηση 110 μελετών και μετά από έλεγχο εκατοντάδων τύπων τροφίμων, μικροθρεπτικών και μακροθρεπτικών συστατικών, μια διατροφή υψηλής θερμιδικής αξίας, υψηλή σε άμυλο και κόκκινο κρέας συσχετίζεται ασθενώς με κίνδυνο εμφάνισης καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη, ενώ ένα διαιτολόγιο χαμηλών θερμίδων, υψηλό σε λαχανικά, υψηλής περιεκτικότητας σε πολυακόρεστα λιπαρά και χαμηλό σε κορεσμένα λιπαρά με μειωμένο κίνδυνο.

Ένα άλλο ντροπιαστικό σύμπτωμα είναι οι θόρυβοι από το γαστρεντερικό.

Είτε «γουργουρίζει» το στομάχι από πείνα, είτε χρειαστεί να ρευτούμε, είτε κάνει συσπάσεις το έντερο, είτε –ακόμα χειρότερα- διαφεύγουν αέρια, τα πράγματα είναι δύσκολα και η ερωτική ατμόσφαιρα … πάει περίπατο!

Αυτά δεν ελέγχονται και θα συμβούν νομοτελειακά κάποια χρονική στιγμή στην σχέση.

Στην αρχή πάντως, καλό είναι να μην πηγαίνουμε στο ραντεβού ούτε πεινασμένοι, ούτε φουσκωμένοι από το πολύ φαγητό.

Έτσι, μειώνονται οι πιθανότητες για… θορύβους!

Αλλά ακόμα κι αν συμβεί, είναι ανθρώπινο, συνηθισμένο και φυσιολογικό. Και ο πιο καλός τρόπος να τα αντιμετωπίσουμε είναι το χιούμορ και ο αυτοσαρκασμός! Έτσι, θα γίνουμε και πάλι γοητευτικοί και η ωραία βραδιά θα συνεχιστεί…

Σχετικά Άρθρα