ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Θεραπείες ομορφιάς για εμφάνιση με μαγιό που δεν θα περάσει απαρατήρητη

12 Ιουλίου 2019, 13:32

images

Η προηγμένη αισθητική τεχνολογία στα χέρια ενός έμπειρου πλαστικού χειρουργού μπορεί να χαρίσει καμπύλες στα σημεία που χρειάζονται τόνωση ή να αφαιρέσει τοπικό λίπος από σημεία όπου είναι ανεπιθύμητο, ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να βελτιωθεί η εμφάνιση του σώματος.

Οι πιθανές επιλογές είναι πολλές και διαφορετικές, μας λέει η Δρ. Αναστασία Σεφέρη-Δανιήλ, M.D, PhD, πλαστικός χειρουργός. Η πιο δημοφιλής τάση για το σώμα είναι η λιπογλυπτική, που συνιστάται για γυναίκες και για άνδρες. Η επιλογή του περιστατικού και η τεχνολογία επιτρέπει γρήγορη ανάρρωση και όμορφο αισθητικό αποτέλεσμα.

Πολύ δημοφιλείς είναι επίσης μη-επεμβατικές θεραπείες που εκτελούνται στο ιατρείο, με άμεσα αποτελέσματα. Αυτή είναι η περίπτωση του cool-sculpting με το οποίο γίνεται αφαίρεση ή ελαχιστοποίηση των τοπικών «αποθηκών» λίπους με συγκεκριμένα μηχανήματα ελεγχόμενου ψύχους. Η μέθοδος αυτή καταστρέφει τον λιπώδη ιστό και απαλλάσσει από το επίμονο λίπος που συσσωρεύεται στην κοιλιά, στα «ψωμάκια», στους γλουτούς και τους μηρούς και «αντιστέκεται» στην διατροφή και την άσκηση.

Μία άλλη προηγμένη μέθοδος που εφαρμόζεται στο ιατρείο είναι η καρβοξυθεραπεία (carboxytherapy) με την οποία διοχετεύεται στο δέρμα αέριο διοξείδιο του άνθρακα και μειώνει την κυτταρίτιδα και τις ραγάδες. Η καρβοξυθεραπεία είναι μία ανώδυνη διαδικασία που πραγματοποιείται σε ημίωρες συνεδρίες οι οποίες επαναλαμβάνονται ανά εβδομάδα έως ότου αντιμετωπιστεί το εκάστοτε πρόβλημα. Μπορεί να εφαρμοστεί με εξελιγμένα μηχανήματα, όπως το Thermage και το Fraxel.

Μία άλλη επιλογή -συνεχίζει η Δρ.Σεφέρη-Δανιήλ- είναι οι ραδιοσυχνότητες (accent, ultratherapy) οι οποίες λειαίνουν και συσφίγγουν την επιδερμίδα, διορθώνοντας και βελτιώνοντας την κυτταρίτιδα και την χαλάρωση. Οι ραδιοσυχνότητες λειτουργούν αναδιοργανώνοντας το κυτταρικό περιβάλλον για να διεγερθεί η παραγωγή του κολλαγόνου, ενώ ταυτόχρονα κάνουν λιποδιάλυση.

Την εικόνα του σώματος βελτιώνει αποτελεσματικά και το λιπομασάζ με τα εξελιγμένα μηχανήματα LPG Lipomassage. Με αυτή τη μέθοδο επιτυγχάνεται μείωση της κυτταρίτιδας και μη επεμβατική λιπογλυπτική. Στη διάρκεια κάθε συνεδρίας, εφαρμόζεται στο σώμα κορμάκι LPG bodywear, το οποίο διευκολύνει την κίνηση των κυλίνδρων της κεφαλής που χρησιμοποιείται στην θεραπεία. Αυτή η μη επεμβατική κεφαλή επιτρέπει την αποβολή τοξινών. Επίσης διεγείρονται οι ινοβλάστες, αυξάνονται το κολλαγόνο και η ελαστίνη, και αναζωογονείται και γίνεται πιο υγιής ο δερματικός τόνος.

«Σε πολλές περιπτώσεις, για να διευκολυνθεί ακόμα περισσότερο η λιποδιάλυση και να αντιμετωπισθεί καλύτερα η κυτταρίτιδα, εφαρμόζουμε και μεσοθεραπεία (ετερόλογημεσοθεραπεία). Στη μεσοθεραπεία κάνουμε με πολύ λεπτές βελόνες εγχύσεις ουσιών με λιποδιαλυτικές, συσφικτικές και αποιδηματικές ιδιότητες. Οι εγχύσεις γίνονται στην πάσχουσα περιοχή, στο βάθος του χορίου (είναι η μέση στοιβάδα του δέρματος)» προσθέτει η Δρ. Σεφέρη-Δανιήλ.

Και συνεχίζει: «Μία άλλη επιλογή είναι η αυτόλογημεσοθεραπεία (PRP) η οποία χρησιμοποιεί τους αυξητικούς παράγοντες που περιέχονται στα αιμοπετάλια της γυναίκας. Αρχικά γίνεται λήψη μικρής ποσότητας αίματος από τον ασθενή, το οποίο υπόκειται σε φυγοκέντρηση για να απομονωθεί το πλάσμα, το οποίο είναι πλούσιο σε αιμοπετάλια και αυξητικούς παράγοντες. Οι παράγοντες αυτοί εγχέονται τοπικά στην πάσχουσα περιοχή με τη μέθοδο της μεσοθεραπείας, ενεργοποιώντας περισσότερα βλαστοκύτταρα για την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη αναγέννηση των ιστών, με στόχο την διέγερση των ινοβλαστών για να παραχθεί νέο κολλαγόνο και άλλοι απαραίτητοι παράγοντες αναγέννησης και ενυδάτωσης του δέρματος».

Στη βελτίωση της χαλάρωσης του δέρματος σε «δύσκολα» σημεία, όπως τα μπράτσα, το εσωτερικό των μηρών, τα γόνατα, η κοιλιά και οι γλουτοί, επιστρατεύονται τα νήματα. Πρόκειται για μία νέα, ασφαλή, μη επεμβατική θεραπεία σύσφιξης και ανόρθωσης σώματος, που έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα

Τα νήματα αποτελούνται από ειδικό, βιοδιασπώμενο και απορροφήσιμο υλικό (σαν κι αυτό στα απορροφήσιμα χειρουργικά ράμματα) και τοποθετούνται με συγκεκριμένη διάταξη στο δέρμα ώστε να δημιουργηθεί ένα εσωτερικό πλέγμα (grid) που υποστηρίζει και ανορθώνει τους ιστούς. Η τοποθέτηση γίνεται με πολύ λεπτές, σαν τρίχα βελόνες.

Επειδή τα νήματα έχουν χρήση 30 ετών στην χειρουργική, είναι αποδεδειγμένο ότι απορροφούνται από τον οργανισμό χωρίς να προκαλούν ανεπιθύμητες αντιδράσεις. Επιπρόσθετα, η μέθοδος είναι ανώδυνη και οι ασθενείς επιστρέφουν άμεσα στις δραστηριότητές τους, με εξαίρεση την έντονη άσκηση την οποία πρέπει να αποφεύγουν τα πρώτα 24ωρα. Τα αποτελέσματα των νημάτων γίνονται εμφανή αμέσως, αλλά τελειοποιούνται σταδιακά.

Σχετικά Άρθρα