ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Μύθος ή αλήθεια η σπουδαιότητα των προκαταρκτικών στο σεξ;

23 Ιουλίου 2019, 15:35

images

Ας ξεκινήσουμε από τα «προκαταρκτικά» της αλήθειας παραδεχόμενοι ότι κάθε σεξουαλική μας επαφή διαρκεί κατά μέσο όρο –στην καλύτερη περίπτωση- 8 με 10 λεπτά κι όχι 20 με 30 όπως θέλουμε να πιστεύουμε! Αυτό άλλωστε έχει αποδειχτεί πολλάκις με διάφορες ερευνητικές εργασίες σε διάφορα κέντρα του κόσμου.

Η δεύτερη αλήθεια που πρέπει να παραδεχτούμε είναι ότι όσο τα ζευγάρια… «παραγνωριζόμαστε», τόσο μικραίνουμε την διάρκεια και την ποιότητα των προκαταρκτικών χαδιών. Μελέτη στις ΗΠΑ το 2015 έδειξε ότι σε παντρεμένα ζευγάρια επί 5 χρόνια, τα προκαταρκτικά συνίστανται σε μερικά φιλιά στο στόμα που δεν διαρκούν πάνω από 1-2 λεπτά…

Δεδομένου όμως ότι το γυναίκειο σώμα καθώς περνούν τα χρόνια έχει όλο και μεγαλύτερη ανάγκη από προετοιμασία για να θελήσει, και στην συνέχεια να απολαύσει την σεξουαλική επαφή, η έλλειψη προκαταρκτικών χαδιών μειώνει την ποιότητα και την ποσότητα του σεξ στα ζευγάρια με πολυετή σχέση.

Σύμφωνα με την σεξολόγο Lindsey Doe, αντιμετωπίζουμε τα προκαταρκτικά χάδια ως ένα μέσο, ένα σκαλοπάτι δηλαδή για το πιο σημαντικό που είναι αυτή καθαυτή η πράξη. Αντιθέτως, κατά την επιστημονική της γνώμη θα έπρεπε να αντιμετωπίζουμε τα ίδια ως κάτι το σημαντικό. Εξάλλου, στην πραγματικότητα, τα πετυχημένα και αξιοπρεπούς διάρκειας προκαταρκτικά είναι αυτά που θα δώσουν στην συνέχεια μεγαλύτερη ένταση στην σεξουαλική πράξη.

Μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Journal of Sex Research με τίτλο «Πραγματική και επιθυμητή διάρκεια των προκαταρτικών και της σεξουαλικής επαφής», αναφέρει ότι η ιδανική διάρκεια των προκαταρκτικών δεν διαφέρει μεταξύ αντρών και γυναικών, καθώς αγγίζει κατά μέσον όρο τα 18,10 λεπτά έναντι 18,93 λεπτά αντίστοιχα για τα δύο φύλα. Όσο για τη σεξουαλική πράξη αυτή καθαυτή, οι γυναίκες δήλωσαν πως ιδανικά πρέπει να διαρκεί κατά μέσο όρο 14,34 λεπτά και οι άντρες 18,45 λεπτά.

Και εδώ όμως η «αλήθεια» παίζει τον δικό της καθοριστικό ρόλο. Όπως φάνηκε στην ίδια έρευνα, υπάρχουν διαφορές μεταξύ της ιδανικής και της πραγματικής διάρκειας τόσο των προκαταρκτικών όσο και της σεξουαλικής πράξης. Άλλο δηλαδή νόμιζαν οι συμμετέχοντες στην έρευνα και άλλο έκαναν στην πραγματικότητα. Όπως φάνηκε, έπεφταν έξω περί τα…λεπτά σε κάθε τους απάντηση καθώς η αληθινή διάρκεια στα προκαταρκτικά ήταν μόλις 11,25 λεπτά σύμφωνα με τις γυναίκες, και 13,35 λεπτά σύμφωνα με τους άντρες, ενώ η διάρκεια της σεξουαλικής επαφής άγγιζε μόλις τα 7,03 και 7,86 λεπτά αντίστοιχα!

Σχετικά Άρθρα