ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Μια στις 16 αμερικανίδες δεν έδωσε συγκατάθεση την «πρώτη φορά»

19 September 2019, 17:10

images

Σοκ προκάλεσε η είδηση που μετέδωσε το Reuters παίρνοντας τα στοιχεία από το JAMA Internal Medicine, ότι μία στις 16 νεαρές κοπέλες στις ΗΠΑ έκανε για πρώτη φορά σεξ χωρίς να δώσει την συγκατάθεσή της. Δηλαδή, πρακτικά, μπορεί να μεταφραστεί σε βιασμό.

Όπως λένε οι ειδικοί, εκτός από τα αναμενόμενα ψυχολογικά προβλήματα, οι γυναίκες που κάνουν σεξ χωρίς να το θέλουν, έχουν 50% περισσότερες πιθανότητες να μείνουν έγκυες και να κάνουν άμβλωση.

Κι αυτό είναι σαφές ότι συμβαίνει επειδή με αυτήν την μη «φυσιολογική» διαδικασία της επιβολής του άνδρα στη γυναίκα, δεν υπάρχει χρόνος και καθαρό μυαλό για να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης.

Η στατιστική μελέτη που έκαναν οι αμερικανοί ειδικοί, έδειξε όμως ότι οι γυναίκες αυτές έχουν να αντιμετωπίσουν κι άλλα δεινά.

Οι γυναίκες στις οποίες ασκήθηκε βία κατά την πρώτη τους σεξουαλική επαφή, υπάρχει 60% μεγαλύτερη πιθανότητα να είχαν πάρει με ή χωρίς την θέλησή τους ναρκωτικές ουσίες και μεγάλη ποσότητα αλκοόλ. Κι αν αυτό έγινε την θέλησή τους, μετά τις βαραίνουν οι τύψεις ότι δεν κατάφεραν να προστατεύσουν τον εαυτό τους.

Όπως σημείωσε η Δρ. Alison Huang, καθηγήτρια ιατρικής στο University of California San Francisco και επικεφαλής της έρευνας, «πασιφανώς μία σεξουαλική επαφή με βία, προκαλεί τραύματα στα έξω και έσω γεννητικά όργανα της γυναίκας, την βάζει σε κίνδυνο να κολλήσει σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα και HIV, και αυξάνει τις πιθανότητες για ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη και άμβλωση». Αλλά καταλήγει επισημαίνοντας:

«Το πιο σοβαρό ωστόσο είναι το ψυχολογικό τραύμα που αποτελεί την πιο σοβαρή διαχρονικά επίπτωση του βιασμού, από την οποία κάποιες γυναίκες δεν συνέρχονται ποτέ εντελώς, ειδικά αν ο βιασμός συνέβη στην πρώτη σεξουαλική τους επαφή».

Σχετικά Άρθρα