ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Μην ταλαιπωρείτε τα μαλλιά σας

26 Ιουλίου 2019, 13:28

images

Τα βάφουμε, τους κάνουμε ντεκαπάζ, τα τραβάμε με ισιωτικές, τα «καίμε» με πιστολάκια, τους βάζουμε δυνατά προϊόντα styling, τα τραβάμε σε αλογοουρές και κότσους, τα λούζουμε καθημερινά χωρίς λόγο, και γενικά κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ταλαιπωρούμε τα μαλλιά μας. Και μετά –βέβαια- παραπονιόμαστε ότι σπάζουν, είναι θαμπά, κάνουν ψαλίδα και λιγοστεύουν…

«Η μεγαλύτερη παρανόηση για τα μαλλιά είναι ότι πρόκειται για ζωντανό ιστό, όταν στην πραγματικότητα είναι νεκρός και επομένως δεν μπορεί να αυτοεπιδιορθωθεί όταν υποστεί βλάβη», επισημαίνει ο Δρ. Μάρκος Μιχελάκης, Δερματολόγος-Αφροδισιολόγος συνεργάτης του ΕΔΟΕΑΠ.

«Η μόνη ελπίδα επιδιόρθωσης είναι η ανάπτυξη νέας τρίχας, αλλά αυτό θα συμβεί όταν αυτή που έχει υποστεί βλάβη κάνει τον φυσικό κύκλο της και πέσει», συμπληρώνει ο γιατρός.

Για να αποφύγουμε τα προβλήματα – στο βαθμό που μπορούμε και δεν πρόκειται για ορμονικό πρόβλημα και αλωπεκία- μπορούμε:

-Να τρίβουμε απαλά μόνο τα τμήματα των μαλλιών που βρίσκονται κοντά στο τριχωτό της κεφαλής και όχι την τρίχα μέχρι την άκρη.

-Να χρησιμοποιούμε conditioner σε κάθε λούσιμο.

- Να μην τα τρίβουμε βίαια με την πετσέτα για να στεγνώσουν. Με τον τρόπο αυτό φθείρετε η εξωτερική στοιβάδα τους .

-Να μην τα βουρτσίζουμε βρεγμένα καθώς τότε είναι πιο ευάλωτα στις φθορές .

-Να τα αφήνουμε να στεγνώσουν φυσιολογικά μόνα τους.  Αν δεν έχετε χρόνο ή δεν θέλετε  να αφήσετε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν μόνα τους, να τα στεγνώνετε με τη χαμηλότερη δυνατή θερμοκρασία.

-Να μην χρησιμοποιούμε δυνατά προϊόντα, όπως οι δυνατές λακ και τα τζελ.

- Να μην κάνουμε σφικτά χτενίσματα που τραβούν την τρίχα.

-Να μην τα βάφουμε πολύ συχνά.

Σχετικά Άρθρα