ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Latin χοροί: Αδυνατίζουν, διασκεδάζουν, κοινωνικοποιούν

16 Αυγούστου 2019, 10:31

images

Ο χορός είναι αναμφισβήτητα ο πιο διασκεδαστικός τρόπος φυσικής δραστηριότητας και για το λόγο αυτό τον προτιμούν μικροί και μεγάλοι.

Είτε πρόκειται για παραδοσιακούς χορούς, είτε για λαϊκούς, είτε για χιπ-χοπ ή λάτιν, η αεροβική άσκηση είναι δεδομένη και τα οφέλη πολλά. Αρκεί κάποιος να εξασκείται με το χορό το λιγότερο 3 φορές την εβδομάδα επί μία τουλάχιστον ώρα.

Ειδικά δε οι σχολές και οι ομάδες που εξασκούν τους latinχορούς (από την Λατινική Αμερική και τη Ισπανία) ωφελούνται όχι μόνο από αυτή καθαυτή την εξάσκηση αλλά και από την επαφή με άλλους ανθρώπους με τους οποίους χορεύουν μαζί κάνοντας γνωριμίες και φιλίες με κοινά ενδιαφέροντα.

Πανεπιστημιακοί γυμναστές που μελέτησαν τα οφέλη από την εξάσκηση με χορό αναφέρουν ότι κατά μέσο όρο χάνουμε 300 θερμίδες την ώρα.

Οι χοροί αυτοί είναι:

Cha-cha: Χορεύεται με αυθεντική λάτιν μουσική ή με λατινική ποπ μουσική. Είναι επίσης υποκατηγορία του Mambo.

Rumba: Είναι γνωστή ως «χορός της αγάπης και χορεύεται με τη συνοδεία από ρομαντικά τραγούδια αγάπης. Θεωρείται από  τα πιο εύκολα είδη.

Samba: Δύσκολο είδος αλλά πολύ διασκεδαστικό καθώς είναι ένας  ζωηρός, βραζιλιάνικος χορός με πηδήματα και στροφές που πρέπει να γίνονται με ταχύτητα.

PasoDoble: Σημαίνει «δύο βήματα» στα ισπανικά και είναι ζωηρός χορός με λιγότερες κινήσεις των γοφών που δίνουν την αίσθηση ότι το σώμα κινείται κάπως μονοκόμματα. Είναι όμως καλή γυμναστική και χρειάζεται καλή τεχνική.

Jive: Παραλλαγή του Jitter bug, η Jive αποτελείται από χορευτικά βήματα που προέρχονται από τον αμερικανικό ρυθμό κάουντρι.

ΠΗΓΗ: Από μελέτη του Δρ. Nick Smeeton στο the University of Brighton

Σχετικά Άρθρα