ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Κραγιόν ειδικά παρασκευασμένα για την κάθε γυναίκα

22 Ιουλίου 2019, 14:56

images

Στις ΗΠΑ, που προηγούνται πολλές φορές σε νεοτερισμούς και μόδες, άνοιξε πρόσφατα η πρώτη επιχείρηση που παρέχει την δυνατότητα στις γυναίκες να φτιάξουν την δική τους απόχρωση κραγιόν!

Η επιχείρηση λειτουργεί ήδη το πρώτο της κατάστημα στο Λος Άντζελες και έχει τραβήξει το ενδιαφέρον εκατοντάδων γυναικών εντός κι εκτός ΗΠΑ.

Εκτός από την δυνατότητα που έχουν οι κυρίες που το επισκέπτονται να διαμορφώσουν την δική τους απόχρωση, έχουν όπως λένε οι ειδικοί και την ευχέρεια να γνωρίζουν σε γενικές γραμμές τι περιέχει το προϊόν που αγοράζουν. Και ενδέχεται σε επόμενο χρόνο να παρέχεται κατά τον τρόπο αυτό η επιλογή να διαλέξουν κάποιες γυναίκες που υποφέρουν από αλλεργίες να προμηθευτούν προϊόντα υποαλλεργικά και κατάλληλα για ειδικά για τις ίδιες.

Τι να προσέχετε στα κραγιόν

Όπως αναφέρουν από την Ελληνική δερματολογική εταιρεία, τα κραγιόν πρέπει να είναι επώνυμα και υποαλλεργικά, να αγοράζονται μετά από δοκιμή και εφόσον δεν υπάρξει ερεθισμός κάποιες ώρες μετά την πρώτη χρήση, να αποφεύγονται αυτά που δεν αφαιρούνται εύκολα και βέβαια να τα βγάζουμε πριν κοιμηθούμε, όπως άλλωστε κι όλα τα προϊόντα μακιγιάζ.

Να σημειώσουμε ότι το πιο συνηθισμένο αλλεργιογόνο που προκαλεί αλλεργική δερματίτιδα εξ’ επαφής είναι το άρωμα. Το 70%-80% των περιπτώσεων αλλεργίας σε άρωμα, οφείλεται σε δυο συγκεκριμένα αρώματα που χρησιμοποιούν στην κοσμετολογία. Το άρωμα μπορεί επίσης να προκαλέσει αυξημένο χρωματισμό του προσβεβλημένου δέρματος, φωτοδερματίτιδα ή κνίδωσης εξ επαφής.

Σχετικά Άρθρα