ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Κάποιοι αρνούνται την προφύλαξη στο σεξ

16 Αυγούστου 2019, 18:15

images

Μετά από γενεές ολόκληρες ανθρώπων που υπάρχουν μαρτυρίες ότι τρελαίνονταν ή και πέθαιναν από σύφιλη, μετά από την λαίλαπα που έφερε στις ζωές μας το aids από τις αρχές της δεκαετίας του 1980, ακόμη δυστυχώς υπάρχουν και σήμερα άνδρες που αρνούνται πεισματικά να λαμβάνουν προφυλάξεις όταν έρχονται σε επαφή με καινούργια και εν πολλοίς άγνωστη σύντροφο!

Τι μπορεί να φταίει για αυτή την ακατανόητη πραγματικά συμπεριφορά που βάζει σε κίνδυνο νέους και …λιγότερο νέους;

Μία τελευταία έρευνα για το θέμα καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι περισσότεροι κάνουν «άρνηση» στο να αντιμετωπίσουν το σεξ ως κάτι δυνητικά επικίνδυνο καθώς τους χαλάει την ερωτική φαντασίωση και μειώνει την επιθυμία.

Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Journal of Sex Research, έδειξε ότι πάνω από το 80% των ανδρών παραδέχτηκαν ότι αποφεύγουν από καιρό εις καιρό τη χρήση προφυλακτικών.

Και οι λόγοι που προβάλλονται ως οι πιο πιθανοί για αυτούς που το κάνουν σήμερα είναι:

Ηλεκτρονική εποχή: Όλα δείχνουν εύκολα και ασφαλή στην εικονική πραγματικότητα που ζουν σήμερα τα νέα παιδιά τουλάχιστον μέχρι να έχουν την πρώτη αληθινή σεξουαλική τους επαφή. Στην εποχή των κινητών και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, δεν υπάρχει χώρος για …λογική!

Λιγότερο σεξ κι άρα μικρότερη εμπειρία: Αυτοί που έχουν γεννηθεί τις δεκαετίες του 1980 και του 1990 είναι καταγεγραμμένο από μελέτες ότι κάνουν λιγότερο σεξ από τους παππούδες και τους πατεράδες τους.

Το σπάνιο σεξ στον άνδρα προκαλεί κάποια δεδομένα που είναι πρώτον η μικρότερη εμπειρία για τους κινδύνους, και η μεγαλύτερη επιθυμία όταν συμβαίνει, με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν περιθώρια για σωστές κινήσεις.

Αντισύλληψη: Οι νέες γυναίκες σήμερα παίρνουν στα χέρια τους το θέμα της αντισύλληψης και έτσι τα περισσότερα αγόρια και νέοι άνδρες έχουν απελευθερωθεί από τον φόβο της ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης. Με την διαφορά ότι η εγκυμοσύνη είναι πολύ πιο αθώα επίπτωση σε σχέση με το aids!

Λίγα κρούσματα, λίγος φόβος: Επειδή οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν κάποιον που πέθανε από aids(καθώς εδώ και μια 20ετία έχει μετατραπεί σε χρόνια νόσο με την λήψη ειδικών φαρμάκων), δεν έχουν μέσα τους τον φόβο μην κολλήσουν. Εξάλλου, θεωρούν ότι το aids αφορά τους ομοφυλόφιλους ενώ μας αφορά όλους εφόσον έχουμε επαφές με πολλούς συντρόφους χωρίς προφύλαξη. Όπως μας αφορά και η ηπατίτιδα C.

Τα προφυλακτικά δεν αρέσουν για διάφορους λόγους: Καταρχάς πρέπει να τα προμηθευτούμε από κάπου και σε πολλούς αυτό είναι δυσάρεστο.  

Επίσης, πρέπει να σταματήσουμε την εξέλιξη της επαφής για να τα φορέσουμε. Και τέλος, μια μεγάλη μερίδα ανδρών ισχυρίζεται ότι του είναι πολύ δυσάρεστα.

Οι ειδικοί βέβαια πιστεύουν ότι απλά δεν τα θέλουν σε ένα ψυχολογικό επίπεδο και αυτό τους κάνει να νιώθουν και άβολα.

ΠΗΓΗ: Journal of Sex Research

Σχετικά Άρθρα