ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Κάποιοι άνδρες μιλούν από την καρδιά τους

30 Αυγούστου 2019, 17:58

images

Οι άνθρωποι όχι μόνο δεν είμαστε ίδιοι στα γούστα και στις συμπεριφορές μας, αλλά είμαστε μάλιστα πολύ διαφορετικοί.

Κάπως έτσι, την ώρα που κάποιοι άνδρες τραβούν την προσοχή των γυναικών λέγοντας κοπλιμέντα και κάνοντας ωραίες δηλώσεις για το γυναικείο φύλο, κάποιοι άλλοι θεωρούν την εξωστρέφεια αυτή ανούσια και ανόητη και επιλέγουν να σιωπούν.

Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν γυναίκες που χρειάζονται οπωσδήποτε την «γλυκιά» κουβέντα για να ενδώσουν στο ερωτικό φλερτ, κι υπάρχουν κι άλλες που μάλλον κρατούν επιφυλακτική στάση όταν ακούν πολλά λόγια…

Ο τρόπος του άνδρα να προσεγγίζει την γυναίκα αλλά και να διατηρήσει την γλυκύτητα και τον ερωτισμό στην υπάρχουσα σχέση του, είναι ωστόσο πάντα μια καλή κουβέντα κι ένα βλέμμα με νόημα!

Η μόνη διαφορά είναι ότι κάποιοι λένε όντως μία, και κάποιοι άλλοι λένε περισσότερες κουβέντες που πολλές φορές βγαίνουν από την καρδιά τους και τις εννοούν.

Άλλωστε, το επιβεβαιώνουν και μελέτες όπως αυτή της σεξολόγου, Σάρα Μουράϊ, που έχει αποκαλύψει μετά από χρόνια ενασχόλησης με προβλήματα της ανδρικής φύσης ότι δεν είναι αληθές ότι οι άνδρες σκέφτονται συνεχώς, μόνο το σεξ.

«Πρόκειται για στερεότυπα που δεν ισχύουν καθώς και οι άνδρες έχουν ανάγκη από συναισθηματικό δέσιμο, ουσιαστική επαφή και ταίριασμα» μας λέει.

Ας δούμε μερικά παραδείγματαδιάσημων ανδρών που εξέφρασαν τις ευαισθησίες και την αγάπη τους για τις γυναίκες:

Έχει κερδίσει ένα Όσκαρ, μια Χρυσή Σφαίρα, ένα βραβείο στα Screen Actors Guild Awards, ένα βραβείο BAFTA και τέσσερα Βραβεία Γκόγια.

Παρότι δεν μπορεί κάποιος να τον πει ωραίο με τυπικούς όρους, κανείς δεν αρνείται ότι είναι γοητευτικός και τραβάει την προσοχή.

Ο λόγος για τον ηθοποιό, Javier Bardem, σύζυγο της επίσης διάσημης και γοητευτικής Penelope Cruz.

«Εάν ο κόσμος εξαρτιόταν από εμάς τους άντρες, θα είχε καταστραφεί εδώ κι εκατοντάδες εκατομμύρια χρόνια. Χάρη στις γυναίκες βρισκόμαστε ακόμα εδώ σήμερα. Είμαστε ασφαλείς, το σπίτι τους είναι το σπίτι μας. Η φύση μάς δημιούργησε όλους, γι’ αυτό και τη γυναίκα πρέπει να τη λατρεύουμε κι αυτό είναι απλώς γεγονός… Κι ο καλός, αληθινός άντρας, είναι εκείνος που συμπεριφέρεται στη γυναίκα ως ίση. Εγώ προέρχομαι από την Ισπανία, που είναι μια έντονα πατριαρχική χώρα, αλλά με μεγάλωσε μια γυναίκα, με μόρφωσε μια γυναίκα, επειδή ο πατέρας μου ήταν απών, ο Θεός να τον έχει καλά, άρα έμαθα κι είδα τον κόσμο μέσα από τα μάτια της γυναίκας», ανέφερε σε μια συνέντευξή του και έκανε τον γυναικείο πληθυσμό που την διάβασε να ζηλεύει την σύζυγό του.

  • Η φωτογραφία του Dwayne Johnson, που είναι γνωστός ως The Rockστην οποία ταϊζει την σύζυγό του που θηλάζει το μωρό τους, μάζεψε πάνω από 2.975.966 likes μέσα σε 6 ώρες.
  • «Η μαμά έχει γεμάτα τα χέρια της, κρατώντας και θηλάζοντας τη μικρή Tia, έτσι εγώ ταΐζω τη μαμά το βραδινό της. Χαρά μου! Σέβομαι τόσο πολύ εκείνη και όλες τις μαμάδες που κάνουν πολλά πράγματα ταυτόχρονα μέσα στο σπίτι. Μόλις προσγειώθηκα και είμαι χαρούμενος που βλέπω ότι τα κορίτσια μου είναι μια χαρά», σχολίασε εξασφαλίζοντας για τον εαυτό του χιλιάδες θετικά σχόλια.
  • Το sex symbol και νέος ηθοποιός Ράιαν Γκόσλινγκ σε συνέντευξή του αποκάλυψε ότι το «μαγικό του όπλο» στις γυναίκες δεν είναι οι καλογυμνασμένοι κοιλιακοί του, αλλά το γεγονός ότι είναι καλός ακροατής όταν του μιλούν!Είπε χαρακτηριστικά: «Μεγάλωσα σε ένα σπίτι με γυναίκες, από τη μητέρα μου μέχρι τη μεγάλη αδερφή μου, και πλέον μπορώ να πω πως έχω την ικανότητα να τις καταλαβαίνω όλες. Έχω μάθει να τις σέβομαι και νιώθω συναισθηματικά δεμένος μαζί τους».


ΠΗΓΗ: Murray-“Not Always in the Mood: The New Science of Men, Sex, and Relationships”

Σχετικά Άρθρα