ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Και οι άνδρες έχουν δικαίωμα στην ομορφιά

05 Αυγούστου 2019, 16:25

images

Η γενική αντίληψη είναι ότι οι άνδρες δεν χρειάζονται φροντίδα για να είναι ωραίοι καθώς κάτι τέτοιο αντιτίθεται στην αρρενωπή φύση τους. Πλην όμως, το ξύρισμα από μόνο του είναι ένα βασικό στοιχείο ανδρικής περιποίησης. Κι αν σε αυτό προσθέσουμε το κούρεμα, την αποτρίχωση στην πλάτη και την διατήρηση ενός αδύνατου, σφικτού κορμιού, τότε αντιλαμβανόμαστε ότι και οι άνδρες έχουν έχουν ένα μεγάλο μερίδιο…ομορφιάς!

Ήδη το γεγονός το έχουν αντιληφθεί στην κοσμετολογία. Στην Ευρώπη και στη Βόρεια Αμερική, τα καλλυντικά που απευθύνονται σε άνδρες άρχισαν να πρωτοεμφανίζονται τη δεκαετία του '90. Μέχρι το 2000 κυριαρχούσε το αποσμητικό, ο αφρός ξυρίσματος και το σαμπουάν.

Τη δεκαετία του 2010 ωστόσο, η αγορά ενισχύθηκε με προϊόντα για τη φροντίδα του προσώπου ειδικά για τον άντρα και σήμερα φτάνει τα 35 δις ευρώ παγκοσμίως και αντιπροσωπεύει το 8% έως και 10% της παγκόσμιας αγοράς καλλυντικών.

Το δέρμα των ανδρών είναι υπό την ορμονική επίδραση της τεστοστερόνης και είναι παχύτερο στο σύνολό του, αλλά το εξωτερικό στρώμα του δέρματος και της επιδερμίδας -η κερατίνη στιβάδα- είναι λεπτότερο από εκείνο της γυναίκας και πιο εύθραυστο. Αντίθετα, η έκκριση σμήγματος μεγαλύτερη από αυτή της γυναίκας διατηρεί την εξωτερική επιθετικότητα. Το δέρμα του προσώπου του άντρα είναι επίσης περισσότερο αγγειοποιημένο και το καθιστά πιο ευαίσθητο στο περιβάλλον. Για τους λόγους αυτούς τα καλλυντικά που θα χρησιμοποιήσει ο άνδρας στο πρόσωπό του είναι προτιμότερο να είναι ειδικά σχεδιασμένα κι όχι τα ίδια που χρησιμοποιεί μια γυναίκα.

Το δε καθημερινό ξύρισμα καταπονεί ιδιαίτερα την επιδερμίδα του προσώπου και απαιτεί ειδικές θεραπείες.

Οι θεραπείες

Ένας άνδρας είναι καλό να αγοράζει με προσοχή αφρό ξυρίσματος και ξυραφάκι, ένα υδατικό, καταπραϋντικό after shave και μία κρέμα ημέρας με δείκτη προστασίας από τις ακτίνες του ήλιου και ειδικό για τον τύπο της επιδερμίδας του.

Το αποσμητικό του επίσης πρέπει να είναι «ανδρικό» επειδή ο ιδρώτας του άνδρας μετατρέπεται πιο εύκολα σε έντονη μυρωδιά…

Σχετικά Άρθρα