ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Η ομορφιά «πηγάζει» κυριολεκτικά από μέσα μας…

08 Αυγούστου 2019, 14:17

images

Πολλές είναι οι διαθέσιμες αντιρυτιδικές θεραπείες που υπόσχονται να μειώσουν κατά πλάτος και βάθος τις ρυτίδες στο πρόσωπο και τον λαιμό μας. Τοπικά ρετινοειδή από βιταμίνη Α, ενέσιμα, χειρουργικές επεμβάσεις, λέϊζερς, χημικά πήλινγκς και άλλα βελτιώνουν την εμφάνισή μας και μας ανεβάζουν το ηθικό.

Πλην όμως, η πιο «επιστημονική» προσέγγιση θεωρείται αυτή που προσεγγίζει το πρόβλημα εκ των έσω. Δηλαδή αυτή που μας δίνει θρεπτικά συστατικά μέσω της διατροφής!

Αυτό που μας συστήνουν τώρα είναι αντί να ξοδεύουμε όλα μας τα χρήματα σε πανάκριβες κρέμες και ορούς ομορφιάς, να χαλάμε περισσότερα χρήματα στο σούπερ μάρκετ αγοράζοντας ποικιλία από υγιεινά τρόφιμα.

Όταν παίρνουμε αρκετή ποσότητα βιταμινών και ιχνοστοιχείων, ο οργανισμός μας λειτουργεί καλύτερα. Αυτό σημαίνει μεταξύ άλλων ότι έχουμε καλά ενυδατωμένο δέρμα, λαμπερά μαλλιά και δυνατά νύχια.

Βασικά παραδείγματα είναι του χαλκού και του ψευδάργυρου. Ερευνητές απέδειξαν ότι όσοι παίρνουν υπερβολικές ποσότητες ψευδαργύρου, αδειάζουν από χαλκό, ένα ιχνοστοιχείο πολύ σημαντικό για την υγεία των οστών.

Ως εκ τούτου, η υπερβολή στη λήψη συμπληρωμάτων διατροφής και κάποιων φυσικών τροφών, μπορεί να κάνει κακό αντί για καλό.

Η ισορροπία είναι το παν! Χρειαζόμαστε συγκεκριμένες ποσότητες πρωτεϊνης, υδατανθράκων και λιπαρών για να είμαστε και να δείχνουμε υγιείς. Μάλιστα εφιστούν την προσοχή στις δίαιτες που αποκλείουν ολόκληρες ομάδες τροφίμων όπως είναι οι πρωτεϊνικές. Με τις δίαιτες αυτές ενδέχεται να λείψουν από τον οργανισμό θρεπτικά συστατικά που μεταξύ όλων των άλλων είναι απαραίτητα και για την ομορφιά μας.

Αυτά είναι μερικά παραδείγματα για ομορφιά σε μαλλιά, δέρμα και νύχια:

- Ελαιόλαδο

- Ω3 λιπαρά

- Κοτόπουλο

- Γαλοπούλα

- Γαρίδες

- Σολομός

- Γάλα

- Τυρί τύπου cottage cheese

- Γιαούρτι

Οι ειδικοί συστήνουν βεβαίως να χρησιμοποιούμε και προϊόντα στην επιδερμίδα αλλά αν δεν φροντίσουμε και την διατροφή μας δεν πρόκειται να δούμε τα μέγιστα οφέλη. 

ΠΗΓΗ: MAYO CLINIC

Σχετικά Άρθρα