ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Γιατί προσποιούνται οι γυναίκες τον οργασμό;

09 Ιουλίου 2019, 14:21

images

Ο γυναικείος οργασμός είναι εξ ορισμού πολύ πιο περίπλοκος από τον ανδρικό καθώς είναι βέβαιο ότι χρειάζεται περισσότερη «δουλειά» εκ μέρους της γυναίκας σε συναισθηματικό επίπεδο και περισσότερη «φροντίδα» του άνδρα σε επίπεδο προετοιμασίας και διάρκειας της σεξουαλικής πράξης! Όλοι παραδέχονται εξάλλου ότι η επιστήμη δεν έχει κατανοήσει ακόμα σε όλες του τις διαστάσεις τον τρόπο που προκαλείται ο οργασμός στις γυναίκες και τις ακριβείς διαδικασίες που οδηγούν σε αυτόν.

Έτσι, παρότι γνωρίζουμε ποιες ορμόνες συμμετέχουν, τον ρόλο της κλειτορίδας και των προκαταρκτικών ερωτικών «παιχνιδιών», δεν έχουμε καταφέρει ακόμα να αποκαλύψουμε τις λεπτομέρειες και να καταλάβουμε γιατί σε κάποιες γυναίκες τα πράγματα λειτουργούν με τον Χ τρόπο και σε κάποιες άλλες με τον Ψ.

Ακόμα και ερωτηματολόγια σε γυναίκες δεν λύνουν τον γρίφο! Απόδειξη είναι το γεγονός ότι επιλέγουν πολύ συχνά να προσποιηθούν ότι έφτασαν σε οργασμό, παρά να βρουν με τον σύντροφό τους μία από κοινού λύση σε αυτό το πολύ βασικό πρόβλημα στο σεξ.

Αμερικάνικη μελέτη που είχε δημοσιευθεί παλιότερα στην επιστημονική επιθεώρηση “Journal of Sexual Medicine” απέδειξε ότι μόνο το 28% των γυναικών παραδέχεται ότι μπορεί να φτάσει σε οργασμό απλά μέσω του σεξ χωρίς να παίζουν ρόλο άλλοι παράγοντες και συνθήκες!

Το υπόλοιπο ποσοστό παραδέχεται ότι για να συμβεί κάτι τέτοιο χρειάζεται... βοήθεια είτε από τον ίδιο το σύντροφο του είτε (συνηθέστερα) από κάποιο σεξουαλικό βοήθημα.

Ας δούμε τους βασικούς λόγους που οι γυναίκες προσποιούνται οργασμό σύμφωνα με τις απαντήσεις τους σε ειδικό ερωτηματολόγιο:

-Δεν θέλουν να πληγώσουν τον εγωισμό του συντρόφου τους.

-Για να μη δείξουν ότι είναι ανοργασμικές, μεγάλες, ανεπαρκείς ερωτικά, «κρύες».

-Θέλουν να ανταποκριθούν στις προσδοκίες του συντρόφου τους επειδή τον αγαπούν ή γενικά τον θέλουν στην ζωή τους.

-Για να κερδίζουν έναν άνδρα που θέλουν πολύ και –βέβαια- για να τον κρατήσουν.

-Για να σταματήσουν ή να αποφύγουν, έναν «καβγά», με βασικό πρόβλημα την άρνησή τους για σεξουαλική επαφή ή την αδυναμία τους να ικανοποιηθούν.

-Η πλειοψηφία των γυναικών πιστεύει ότι ο οργασμός ενισχύει τον δεσμό με τον σύντροφό τους.

-Για να μην τις απατήσει ο ερωτικός τους σύντροφος αναζητώντας μια πιο θερμή γυναίκα που έχει «εύκολους» οργασμούς και τον επιβεβαιώνει.

Σχετικά Άρθρα