ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Γιατί κάποιοι απατούν τον ή την σύντροφο τους

27 Αυγούστου 2019, 16:44

images

Η απιστία στο γάμο και τους δεσμούς είναι μία συνηθισμένη αλλά πάντα δυσάρεστη κατάσταση που οδηγεί σχεδόν πάντα σε χωρισμό.

Για να διευρευνήσουν επιστήμονες τι οδηγεί τόσους ανθρώπους στην απιστία, πέρασαν από συνέντευξη 123 άνδρες και γυναίκες ηλικίας 17 ως 25 ετών εκ των οποίων όλοι βρίσκονταν σε σχέση!

Το αρχικό συμπέρασμα είναι ότι οι άνδρες όταν απατούν, το κάνουν ολοκληρωτικά… Κάνουν δηλαδή σεξ με την άλλη γυναίκα. Ενώ πολλές γυναίκες απατούν φλερτάροντας, βγαίνοντας ραντεβού, έχοντας περιπτύξεις με φιλιά και χάδια αλλά όχι πάντα κανονικό σεξ.

Επίσης, ένα από τα πρώτα συμπεράσματα για τους λόγους της απιστίας, είναι το αναμενόμενο: Ότι τα άτομα αυτά θεωρούν ότι η σχέση τους δεν είναι ικανοποιητική σε κάποιο επίπεδο (ψυχολογικό, σεξουαλικό, συμβατότητας χαρακτήρων κλπ).

Αυτό το οποίο εξέπληξε τους ερευνητές ήταν ότι η χρονική διάρκεια της σχέσης, δεν επηρεάζει τον παράγοντα απιστία. Δηλαδή το γεγονός ότι είμαστε επί σειρά ετών σε μία σχέση, δεν λειτουργεί αποτρεπτικά από το να απιστήσουμε. Και κάτι ακόμα που είναι θετικό δεδομένων των συνθηκών: Όταν ένα άτομο το έχουν απατήσει, τότε τείνει να επιλέγει καλύτερους συντρόφους στο μέλλον!

Και κάπου εδώ τελειώνουν τα θετικά!

Οι ερευνητές από το πανεπιστήμιο του Κουίνσλαντ που διεξήγαγαν τη μελέτη, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι τα άτομα που απατούν έχουν ένα συγκεκριμένο προφίλ.

Είχαν στο παρελθόν πολλές ερωτικές σχέσεις, δεν είναι ευχαριστημένοι από την παρούσα σχέση τους, έρχονται σε επαφή λόγω σπουδών ή εργασίας με πολλά άτομα του άλλου φύλου και είναι πολύ αυθόρμητοι και παρορμητικοί!

Αυτό το τελευταίο χαρακτηριστικό μάλιστα το θεωρούν οι επιστήμονες το πιο σημαντικό καθώς οδηγεί το άτομο στο να κάνει κάτι χωρίς να σκεφτεί τις συνέπειες και γενικά το οδηγεί σε πράξεις χωρίς λογική.

Οι περισσότεροι απιστούν δηλαδή επειδή έτσι …τους ήρθε! Από ανωριμότητα και παντελή έλλειψη αναστολών! Κι όχι απαραίτητα επειδή δεν αγαπούν τον σύντροφό τους ή επειδή θέλουν να χωρίσουν.

ΠΗΓΗ: British Journal of Psychology

Σχετικά Άρθρα