ΙατροίΔιατροφολόγοιΑισθητικοίΝοσηλευτήριαΔιαγνωστικάΧημείαΦαρμακείαΓυμναστήριαΑσφάλειες

Τρεις συνήθειες που θα μας γυμνάσουν χωρίς γυμναστήριο

07 Νοεμβρίου 2019, 12:54

images

Το καλύτερο είναι να γυμναζόμαστε τακτικά και με πρόγραμμα είτε πηγαίνουμε γυμναστήριο, είτε γυμναζόμαστε μόνοι σε εξωτερικούς χώρους, είτε με γυμναστή στο σπίτι.

Αλλά αν δεν θέλουμε με τίποτα να μπούμε σε πρόγραμμα εκγύμνασης και δεν αποφασίζουμε την συστηματική γυμναστική, έχει αξία να αποκτήσουμε μερικές καλές συνήθειες που θα μας βοηθήσουν να διατηρήσουμε το σώμα μας υγιές καθώς περνούν τα χρόνια.

  • Ποτέ με τον ανελκυστήρα

Η πρώτη απόφαση που πρέπει να πάρουμε, είναι να μην χρησιμοποιούμε τον ανελκυστήρα για ορόφους κάτω από τον 3ο.

Μέχρι και τον 3ο όροφο όλων των κτηρίων, μικροί και μεγάλοι πρέπει να ανεβαίνουμε και να κατεβαίνουμε με τα πόδια. Αν αυτό το κάνουμε καθημερινά με ρυθμό, τότε θα δούμε τις γάμπες και τους γλουτούς να σφίγγουν ενώ θα ωφεληθεί και η το καρδιακό και αναπνευστικό μας σύστημα.

  • Λιγότερο με το αυτοκίνητο

Δεν είναι λίγοι αυτοί που ενώ το σούπερ μάρκετ είναι σε απόσταση μικρότερη του χιλιόμετρου από το σπίτι τους, παίρνουν αυτοκίνητο για να το επισκεφτούν. Αν μεν οι αγορές που πρόκειται να κάνουμε είναι πολλές, πάνω από 3 σακούλες, έχουμε μια δικαιολογία. Αλλά όταν πρόκειται για λίγα μόνο ψώνια, ας προμηθευτούμε ένα ειδικό καροτσάκι κι ας πηγαίνουμε με τα πόδια. Ομοίως πρέπει να πράττουμε για οποιαδήποτε εργασία μπορεί να γίνει με τα πόδια χωρίς να πάρουμε το αυτοκίνητο.

  • Περίπατοι με κάθε ευκαιρία

Πηγαίνουμε με την οικογένεια για φαγητό τις Κυριακές κι αντί να επωφεληθούμε του ελεύθερου χρόνου και της φύσης για να κάνουμε έναν περίπατο πριν ή μετά το φαγητό, πέφτουμε πάνω από τα πιάτα και ξεχνάμε κάθε άλλη δραστηριότητα. Τα ίδια και κάθε απόγευμα μετά τις εργασίες. Αντί να πάμε έναν ωραίο περίπατο που θα μας ηρεμήσει και θα διώξει το άγχος της ημέρας, βάζουμε τις παντόφλες και ξαπλώνουμε στον καναπέ απέναντι από την τηλεόραση. Ωραία και αυτή η συνήθεια, αλλά ας έχει προηγηθεί μια βολτούλα μισής ώρας!

ΠΗΓΗ: MOVNAT

Σχετικά Άρθρα